avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alta speta -sex intre doi barbati casatoriti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alta speta -sex intre doi barbati casatoriti

daca doi barbati homosexuali din olanda care sunt casatoriti unul cu celalat vin in romania si savarsesc o infractiune ,dupa depunerea in penitenciar au dreptul la vizita intima unul cu celalat conf legii 275/2006 ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:24, 12 Iunie 2010
Chiar daca legea romana nu ar recunoaste casatoria dintre doi barbati nu le poate fi retras un drept.
Incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului nu se pot produce in acest mod intr-o tara ca Romania, parte la CEDO...
Cu siguranta ca procesul ar fi destul de complicat dar motivari exista.Mai depinde si cum gandeste instanta care judeca cauza.Acest lucru conteaza enorm intrucat daca nu poate accepta relatiile intre persoanele de acelasi sex in mod sigur va pune bete in roate.
Un alt aspect, mai este si acela ca persoanele de sex diferit se pot casatori si in detentie, ceea ce iarasi duce la ideea de discriminare...

avocat Claudiu Lascoschi
eu din cate stiu e vorba doar de tratate internationale care sunt mai presus de legile romane nu si in ceea ce priveste casatoria
Este vorba de conventiile europene care trebuie respectate.
De aceea ziceam de drepturi si libertati fundamnetale
Nu conteaza ca nu este recunoscuta casatoria intre persoane de acelasi sex in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este permisă discriminarea bărbaților?? ContSters396991 ContSters396991 Legea 446/2006 Art. 3 (5) La declararea mobilizării şi a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre persoane de acelaisi sex? ContSters83024 ContSters83024 In proiectul noului Cod Civil , potrivit Art. 203\" Casatoria se incheie prin consimtamantul personal al viitorilor soti\". Prin aceasta modificare se revine ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)