Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sechestru asigurator

Buna ziua!
In cazul unui "conflict " cu fiscul, masura sechestrului asigurator este normal sa se intimple inainte de a expira macar termenul de contestatie?
Nu va suna cam " mai intii te impusc si apoi te judec"?
Iar in varianta in care, sa zicem ca accept sa platesc sumele respective, numai pt a nu se institui masura sechestrului asigurator, oare nu se va pune problema de ce ai platit, te considerai vinovat?

Cel mai recent răspuns: clientY , utilizator 23:23, 14 Iunie 2010
bune intrebari! fiscul poate sa puna si sa ceara sechestru chiar si fara hotarare judecatoreasca pentru sumele datorate cu titlul de impozit catre stat..evident ca o plata nedatorata este de obicei returnata, dar de la stat, niet! asa ceva... mai degraba se vor compensa cu alte plati datorate
Revin asupra subiectului, deoarece cred ca nu am fost destul de precis:
sechestrul se constituie in urma unei creante, impozit , ajuns la scadenta, nu???
Dar nelamurirea mea e daca se poate institui oricind, inainte de a ajunge la scadenta acea suma de plata!!
Nu suna a haiducie? Ma puteti sfatui cum ma pot opune unei astfel de masuri abuzive?
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator finante ciobanc ciobanc daca am datorii la bugetul de stat si bas aproximativ 25.000 lei si mi-au blocat conturile,pot sa puna si sechestru pe bunuri;se poate pune sechestru fara ... (vezi toată discuția)
Acord cu fisc-ul pentru inchiriere spatiu ciprian.balint ciprian.balint Aduc in atentia dumneavoastra un caz in care sunt implicat doar ca si client dar pentru care ma intereseaza rezolvarea lui. Am contractat o sala pentru un ... (vezi toată discuția)
Sechestru / executare silita bunuri imobile persoana juridica clauclaudia clauclaudia In privinta executarii silite a unui apartament detinut de societate comerciala SRL cu datorii la stat, asa dori sa aflu urmatoarele: - sechestrul asigurator ... (vezi toată discuția)