avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poligraful dispus de instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poligraful dispus de instanta

Se poate dispune, din oficiu, de catre instanta de judecata testarea cu poligraful? Daca de, care este procedura? Se trimite dosarul la politie (acolo unde este poligraful)? Cine formuleaza intrebarile?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:25, 17 Iunie 2010
Consider ca precizarile dlui Landoschi sunt binevenite si lamuresc cat de cat. Adica, intr-o oarecare masura putem sa banuim ce patesc martorii daca isi schimba declaratiile ori au scurt-circuite pe traseul perceptie-memorare-redare.
In schimb nu sunt de acord cu dl avocat atunci cand afirma ca
instantele nu casuna asa din senin pe martori...

deoarece conjugarea corecta a verbului a casuna la persoana a -III a, plural (infinitiv)este "ei/ele casuneaza".
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Instantele insa considera altfel.Cel putin principial vorbind.
Cat priveste testarea martorului la poligraf, instantele procedeaza in acest mod atunci cand dupa ce in faza de urmarire penala dau o declaratie si apoi, in fata instantei da alta declaratie...
Adica instantele nu casuna asa din senin pe martori...
Evident ca, atunci cand instanta este nervoasa se vrea si condamnarea inculpatului...

Exista insa si situatii in care martorii declara si semneaza ca primarii in faza de urmarire penala si apoi, in fata instantei declara altceva...
Sunt chestiuni care se intalnesc in practica judiciara...

avocat Claudiu Lascoschi


Indiferent ce afirmati dvs.ca ar considera instantele,fara a face dovada in acest sens cu practica judiciara,testul poligraf care ar putea fi dispus de o instanta,nu poate fi dat de nimeni,fara acordul sau.
Din cele afirmate de dvs,rezulta ca instantele dispun ducerea unei persoane fortata fiind sa dea testul poligraf,care singur nu poate constitui o proba sau o ameninta ca daca nu face testul, aceasta ar urma sa fie condamnata..
Eu m-am referit la testul poligraf in general si nimic mai mult,afirmatiile pe care le-am facut neavand nicio legatura cu cele afirmate ulterior de dvs,dar numai pentru a contrazice ceva clar,ati mai postat inca ceva pentru a puncta.
S-ar putea face o propunere Academiei Romane sau altor institutii culturale abilitate sa fiti trecut,alaturi de Ion Creanga in randul "povestitorilor nationali",desi ar putea aparea unele probleme la limba romana,dar cu" dispensa",poate...
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul poligraf in cauze civile "Andronic&Asociatii"- Societate Civila Profesionala de Psihologie Daca in ultimii ani, judecatorii ce instrumenteaza cauzele penale, prin incheiere de sedinta, solicita testul poligraf in tot mai multe cauze, ce ratiuni pot ... (vezi toată discuția)
Condamnat nevinovat FlorinDatcu FlorinDatcu Buna ziua.Am fost condamnat la 4 ani cu executare nevinovat,fara sa cunosc persoanele implicate in dosar,doar pentru ca ma uraste atat de tare cel care zice ca ... (vezi toată discuția)
Furt firma -- cu usa deschisa arimed arimed Buna ziua, Am o problema si am incredere ca ma puteti ajuta cu un sfat. La magazinul la care lucrez a fost comis un furt. Problema aparuta este ca usa ... (vezi toată discuția)