Buna ziua. Va rog sa ma scuzati daca cumva nu am postat in sectiunea potrivita.
Am primit in ultima vreme amenintari verbale de la fostul prieten al iubitei mele.
Pot sa il dau in judecata in caz ca acest imi da un pumn / palma / etc ? Deasemenea, cam ce suma i-as putea cere ca si daune morale? De ce dovezi as avea nevoie ca sa castig in instanta ?
Chiar daca nu aveti certificat medico-legal puteti formula plangere penala intemeiata pe disp art.180 al.1 c.p-lovirea sau alte violente cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la 1 luna la 3 luni sau cu amenda.
Plangerea se formuleaza in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului si se adreseza parchetului de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Aveti insa nevoie de minim 2 martori.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.;)
Daca se dovedeste ca ati conditionat retragerea plangerii de o suma de bani si vi se realizeaza si flagrant este posibil sa fie incriminare si pentru santaj.
Ce nu inteleg eu,vazand ca mai mult va intereseaza latura materiala,este ce urmariti de fapt o dezdaunare sau liniste si pace ?
Cu riscul de a ma repeta, consider ca platirea unei sume de bani il va potoli de tot pe individ. Apropo, de la politie primeste amenda ? Ca atunci s-ar rezolva mult mai simplu.