avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovituri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovituri

Buna ziua. Va rog sa ma scuzati daca cumva nu am postat in sectiunea potrivita.

Am primit in ultima vreme amenintari verbale de la fostul prieten al iubitei mele.
Pot sa il dau in judecata in caz ca acest imi da un pumn / palma / etc ? Deasemenea, cam ce suma i-as putea cere ca si daune morale? De ce dovezi as avea nevoie ca sa castig in instanta ?

Multumesc.
Alex Marlea
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
alex_marlea, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex_marlea , utilizator 19:51, 21 Iunie 2010
Chiar daca nu aveti certificat medico-legal puteti formula plangere penala intemeiata pe disp art.180 al.1 c.p-lovirea sau alte violente cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la 1 luna la 3 luni sau cu amenda.
Plangerea se formuleaza in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului si se adreseza parchetului de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Aveti insa nevoie de minim 2 martori.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.;)
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Sa zicem ca ii cer o suma de bani ca sa retrag plangerea (asa sigur nu il mai vad vreodata). Se poate considera acest lucru santaj?
Daca se dovedeste ca ati conditionat retragerea plangerii de o suma de bani si vi se realizeaza si flagrant este posibil sa fie incriminare si pentru santaj.
Ce nu inteleg eu,vazand ca mai mult va intereseaza latura materiala,este ce urmariti de fapt o dezdaunare sau liniste si pace ?
Cu riscul de a ma repeta, consider ca platirea unei sume de bani il va potoli de tot pe individ. Apropo, de la politie primeste amenda ? Ca atunci s-ar rezolva mult mai simplu.

Va multumesc tuturor pentru ajutor!
alex_marlea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente ContSters330266 ContSters330266 In data de 5 septembrie 2014 sotul meu a avut o discutie cu o vecina dupa care persoana respectiva la acuzat pe sotul meu ca a lovit-o in zona lombara dupa ... (vezi toată discuția)
Plangere pt. vatamare corporala Cita_B Cita_B Va rog frumos sa-mi spuneti cum trebuie procedat daca sunt acuzata de vatamare corporala si costernata de cele scrise in plangere, sa stau de vorba cu acea ... (vezi toată discuția)
Agresat de doi indivizi ioana_ioanasca ioana_ioanasca Aseara am fost sa-mi felicit un prieten si m-am trezit cu doi indivizi in spatele meu, am vrut sa plec acasa dar afara m-au batut, am reusit sa scap si am fost ... (vezi toată discuția)