avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... motive retinere pentru inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

motive retinere pentru inselaciune?

buna seara,
imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu politia, nu poate influenta ancheta sau martorii de ce totusi este arestat pentru 29 de zile?
acuzatul are dreptul sa sustina proba de consurs pentru intrare la facultate sau sa frecventeze cursurile unei facultati al carei student este? se poate face sub escorta aprobata de procuror sau de judecator?
multumesc frumos,
Se vorbeste de probe si indicii temeinice.Pot fi probe, dar indiciile sa arate altceva...:D
La fel si cu probele.Pot exista, dar sa nu fie certe:D

Prejudiciul conteaza daca exista probe sau indicii temeinice ca persoana a savarsit fapta de care este acuzata.Daca exista dubiu cu privire la persoana...si probele sau/si indiciile temeinice arata ceva care este indoielnic...(uite asa se joaca fata si la stanga si la dreapta:D).
Cu probele temeinice ca lasarea in libertate aveti dreptate, doar ca...depinde de natura acuzatiei in opinia instantelor...si din pacate, asa cum am mai spus...s-a creat o practica a instantelor datorita unor aparari nu tocmai fericite...de ceva timp ( nu de prea mult timp, dar suficient...)

avocat Claudiu Lascoschi
Cred ca pentru profesionisti si nu pentru "dansatori",este important in ce masura sunt aplicabile dispozitiile art.148 c.pr.pen sau daca exista dubii cu privire la interpretarea acestor prevederi
cand spunem 149 ind 1 C.p.pen, noi toti ne gandim la propunerea Parchetului de arestare preventiva a inculpatului, pentru existenta lui 148 si conditiile lui 143 , cine crede ca se judeca fondul cauzei .................... se inseala pe el insusi in defavoare celorlalti
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
ContSters112731, utilizator
Abilitatea si talentul avocatului in starnirea dubiului conteaza enorm...
Aici exista mari distinctii intre avocati.
Daca persoana nu a comis infractiunea sau fapta nu exista...omul nu poate fi arestat pt simplul motiv ca este nevinovat...
Ceea ce ziceti dvs. se discuta cand fara dubiu a savarsit fapta...adica o recunoaste...
Sunt situatii diferite.Sunt avocati care mai mereu nimeresc nevinovati...
Presupun ca ati inteles ca un om nevinovat nu poate fi arestat...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate retine preventiv? nikolos nikolos Dosarul unui accident privind art 178 alin 2 si 184 alin 2 si 4 cp cu 5 plangeri pe parte civila va ajunge la procuror unde voi fii chemat cu avocatul pt ... (vezi toată discuția)
Mandatul de arestare preventiva roxanafey roxanafey ce faci atunci cand masura arestarii preventive se sustine pe litera f art 148 cod procedura penala si procurorii nu probeaza aceasta masura cu nimic si totusi ... (vezi toată discuția)
3 intrebari despre cercetarea penala rosemore rosemore Hi Am 2 intrebari. 1.In cazul unui dosar penal cand procurorul solicita arestarea preventiva o face pe baza unor probe pe care trebuie sa le sustina prin ... (vezi toată discuția)