ce se intampla daca exista un testamental unei persoane, iar mostenitorul testamentar a decedat? drepturile trec la mostenitorii legali ai persoanei sau la succesorii mostenitorului testamentar?
Testament olograf- este scris si semnat si datat de catre autor.
Daca este olograf trebuie sa contina ce am spus mai sus. Altfel este nul.
Testamentul autentic- este cel autentificat de notar.
Testamentul secret- nu este cazul.
Testamente privilegiate-nu este cazul
Testamentul Cec-nu e cazul
Testamentul facut de cetateanul roman in strainatate-nu e cazul
Din cate stiu eu acest testament este caduc. Adica este nul in momentul de fata pentru ca persoana careia i se adresa, a murit. Orice testament caduc este nul.
"Orice dispozitie testamentara devine caduca, cand acela in favoarea caruia a fost facuta a murit inaintea testatorului.."
Deci predecesul legatarului fata de testator,lipseste legatul de efecte juridice.
Apropos, am inteles si de ce l-ai intrebat de ce fel e. Nu mai pune intrebari cu iz de frauda. :D Instigi omul la frauda :))
Mostenire
dali67
Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce
jeana
Stimati forumisti
acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)