Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

circulatia fara carnet de conducere si dosar penal

Este posibil ca o persoana care nu a avut niciodata carnet de conducere, a fost prins , a mintit in legatura cu identitatea folosind identitatea fratelui sau plecat din tara, i s-a intocmit dosar penal in urma caruia a fost codamnat la 8 luni cu suspendare si perioada de proba de 2 ani, sa fie implicat intr-un accident soldat doar cu avarierea autoturismelor si sa nu pateasca nimic?:(
Parerea mea este ca nu ,chiar daca accidentele cu pagube materiale se pot solutiona si prin constatare amiabila , fara prezentarea la politie .
daca nu sunt persoane vatamate in urma accidentului nu poate fi vorba de o infractiune
doru2032 a scris:

daca nu sunt persoane vatamate in urma accidentului nu poate fi vorba de o infractiune

Corect , intr-un accident din care nu au rezultat vatamari corporale , nu poate fi vorba doar de infractiunea de vatamare corporala din culpa .
Insa , intr-un accident doar cu pagube materiale , ca rezultat al conducerii fara permis de conducere , cum precizeaza userul , cu siguranta este o infractiune .
Ptr ca asta se intelege din mesaj , ca a fost implicat intr-un accident cu pagube materiale tot fara permis de conducere , posterior unei condamnari ...
Da, asa este a fost implicat intr-un accident cu pagube materiale fara a avea permis de conducere si este inca in perioada de proba acordata la condamnarea cu suspendare despre care am vorbit mai sus. Pot sa va spun ca putin mai devreme l-am vazut la volanul masinii sale conducand fara nicio grija.
Parerea mea este ca intr-adevar suntem in tara nimanui.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi de rezolvare a acestei probleme.
Prtin falsificarea actelor de idetitate ,daca sunt frati gemeni so politistii nu si-au facut datoria neverificadu-i la DEIP este posibil,cum este si imposibil si sa fie vorba despre o minciuna

Alte discuții în legătură

Accident - vatamare, recuperare cheltuieli medicale ellaene ellaene In urma unui accident auto, in care am avut umarul luxat(am certificat medico-legal si scrisoare medicala) si masina avariata,se mai poate face ceva pentru ... (vezi toată discuția)
Intelegere intre partile implicate intr-un accident cu victime adysx adysx Buna ziua.sunt vinovat de producerea unui accident de circulatie . Am 2 intrebari la dvs: 1 la politie in procesul verbal in pagina martori politistul a barat ... (vezi toată discuția)