avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul vecinilor pentru a tine un caine in apartament?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul vecinilor pentru a tine un caine in apartament?

Va salut!
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. In urma unei mici discutii avuta cu unul dintre vecini (locuiesc intr-n bloc de 8 etaje), va rog sa-mi spuneti daca sititi cumva despre existenta vreunui act normativ, HCL sau alta dispozitie legala care sa prevada faptul ca proprietarii animalelor de companie (caine in cazul meu) trebuie sa aiba acordul vecinilor (toti sau majoritatea) pentru a tine animalul in apartament, asa cum pretinde respectivul vecin.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
scor.pio, utilizator
ciolpi a scris:

Dupa parerea mea ar trebui ca fiecare Asociatie sa stabileasca cateva reguli interioare, care sa fie adoptate in adunarea generala a asociatiei. Printre acestea si stabilirea unei cote de consum sau intretinere suplimentare pentru posesorii de animale. Personal ma gandeam ca la detinatorii de patrupede sa fie aplicata o cota de 50% din cheltuielile pe nr de persoana la stabilirea cotei de intretinere pe fiecare luna.

Norma in vigoare impune introducerea la plata strict a persoanelor ,fara exceptii sau derogari pentru animale,pasari,etc
Au existat "n" situatii in care asociatiile de proprietari au hotarat prin adunarea generala impunerea la plata de cote suplimentare pentru detinatorii de animale de companie
Au fost cazuri in care acestia in termen legal au contestat hotararile in instanta de judecata ,care ,a pronuntat hotarari favorabile acestora,respectiv masura dispusa de adunarea generala este netemeinica si nelegala
orice hotărâre a AG ,dacă nu este în spriritul legii, este nulă și se sancționează ,deci atenție ce hotărâri se iau,propunerea e una,punctat în procesul verbal e alta
Atunci nu ne mai ramane decat sa ne cumparam si noi niste cai sau cateva vite, ca doar animale sunt si acestea. Nu m-am nascut in ferma ci intr-un bloc de oameni. De ce trebuie sa suport disconfortul creat de oratanii care nu neaparat imi sunt antipatice, ci din contra, dar cei ce le detin nu pricep ca trebuie respectata o buna relatie cu vecinii, si nu fac nimic in acest sens pentru ca sunt "protejati" de nu stiu ce legi!!??
Unde traim, domnilor?
Pentru ce e protejata mizeria lasata de aceste animale.
In Paris am circulat vreo saptamana, la pas pe strazi, dar nu-mi amintesc sa fi vazut 2-3 catei in lesa. La noi de ce sunt asa multi. Parisul e capitala dragostei, nu? La noi e capitala zoofililor cumva? NU CRED
Raman cu un gust amar.
Nu uit ca traiesc in Romania.#-o
Orice problema se poate solutiona cu diplomatie si cu multa decenta
Ca sa putem demonstra interesul nostru este nevoie sa ne prezenatm opinia intr-o maniera civilizata
Nu se rezolva nimic prin lipsa de respect ,atribuire de injurii si manifestari mai putin ortodoxe
Sa incercam sa constientizam ca in fond culpa principala o detin oamenii care nu stiu ,nu inteleg responsabilitatea asumata cu ocazia preluarii unui animal de companie
Practic,animalul nu are nici o vina ca a fost prost educat sau de loc ,de catre stapan
domnule ciolpi ,nu disperaţi,avem legea animalelor,avem poliţia animalelor,deci sunt organisme care pot elucida şi da o soluţie pentru un caz ori altul,noi avem datoria de a sesiza anumite anomalii,deciziile sunt în mâna altor instituţii decât a asociaţiilor,într-un cuvânt eu reprezentantul unei asociaţii nu sunt atotştiutor,deaceea am obligaţia de a seziza unele aspecte instituţiiloe competente şi să aplic legea şi deciziile lor

O zi buna în continuare !

Alte discuții în legătură

Animal de companie in bloc MIV MIV Detin un animal de companie, mai precis un caine, m-am mutat de curand intru-un apartament, et 1 , dar nu pot obisnui cainele cu lesa. Am probleme cu ... (vezi toată discuția)
Caine mare la bloc ana_mar1a ana_mar1a Buna ziua. Preluata de la o prietena: Am nevoie de o parere. In primul rand vreau sa zic ca nu am o problema cu caini tinuti in bloc pana cand acest fapt nu ... (vezi toată discuția)
3 caini intr-o garsoniera deranjeaza locatarii Raheli Raheli buna seara, va rog sa ma ajutati cu o opinie. cum putem sa rezolvam situatia unei garsionere in care chiriasii au 3 dulai zgomotosi, care lasa mult par in ... (vezi toată discuția)