avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imprumut cu risc cat mai mic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imprumut cu risc cat mai mic

Am nevoie de sfatul vostru.
O cunostinta de-a mea mi-a solicitat niste bani imprumut pe termen de 6 luni. Suma este 15.000 Ron.
Avand in vedere ca nu cunosc foarte bine persoana, insa avem un prieten comun care m-a asigurat ca este o persoana serioasa, cum as putea evita riscul de a nu imi restitui banii.
Imprumutul ii trebuie pentru a-si regla deficitul de lichiditati al societatii lui. Banii cu care urmeaza sa-l imprumut apartin firmei mele.
Cum pot face ca acest imprumut sa fie si legal si fara risc.

Astept cat mai multe pareri si variante.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 19:16, 12 Iulie 2007
aaaaaaaaaaa, ok AVLIL
Sigur ca un CV este mai simplu ca ceea ce am propus eu, dar nu stiam ce poate sa vand imprumutatul de valoarea aratata ,si daca poate rezilia CV cu usurunta.
Eu nu inteleg de ce gasesti rezolvari la probleme doar prin tribunal, doar cu avocati ... nu pot face un contract pe care sa-l reziliez pur si simplu?

Daca as intreba cum sa fac o portie de cartofi prajiti m-as astepta sa-mi raspunzi: - Ai nevoie de o tigaie, un avocat care sa tina tigaia si un tribunal la caldura caruia sa se incinga uleiul ...
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2007
Adrian Copil, Consilier juridic
:)):)):))
Ai fost tareabcd... Asta e meseria mea, eu castig bani tocmai pentru ca oamenii NU SE GANDESC LA TOATE ASPECTELE. De aceea, macar pot sa atentionez daca poate aparea ceva. Am facut si consultanta si scopul era sa intocmesti actele in asa fel incat sa nu indrazneasca nimeni sa te duca in instanta.
Bineinteles ca poti... Poti si sa-i dai omului banii in mana si sa ti-i dea inapoi... fara vreun act... asta nu inseamna ca as sfatui astfel si ca nu i-as arata clientului ce se poate intampla. :D
Ipoteza:
CVC cu pact comisoriu de grad 4. Firma care vinde bunul primeste un avans, iar la data cand va primi suma integrala se va face si transferul de proprietate cat si predarea bunului.
Cumparatorul nu va efectueaza plata.
Rezolutiunea de plin drept a contractului.
Vanzatorul va restitui avansul printr-o fila cec.

Gresesc cu ceva? E ilegal? Fac cartofii pai fara instante si avocati?
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2007
Adrian Copil, Consilier juridic
In cazul prezentat de mine toate parghiile imi sunt in mana.
Eu sunt cel care nu voi plati diferenta de pret.
Eu sunt cel care astept termenul cand ar trebui sa achit banii, neachitandu-i intervine rezolutiunea.
Si tot eu sunt cu cecul in mana, completat deja din ziua cand am facut transferul bancar de firma care a fost imprumutata si doar il introduc in banca pentru plata.

Mie imi pare in regula. Astept parerea voastra.
Multam pt sfaturi :)

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate în momentul achitarii unui avans WStefan WStefan Am un teren la vânzare. Problema mea este ca sunt în proces de a ma muta într-o altă tara, unde impozitele sunt mult mai mari, iar de anul viitor voi ... (vezi toată discuția)
Recuperare sau pierdere avans prima casa justauser justauser Buna, imobilul pt care am dat avans, a fost evaluat cu 2000 de euro mai putin. In contract este specificat faptul ca daca banca nu imi acorda banii, primesc ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta si pe mine intr-o chestiune importanta,va rog? ionelutzapop ionelutzapop Sunt pe punctul de a achizitiona un apartament prin banca cu avans de 15%,dar nu am acel avans si ne-am inteles cu proprietarul in legatura cu aceasta ... (vezi toată discuția)