Am nevoie de sfatul vostru.
O cunostinta de-a mea mi-a solicitat niste bani imprumut pe termen de 6 luni. Suma este 15.000 Ron.
Avand in vedere ca nu cunosc foarte bine persoana, insa avem un prieten comun care m-a asigurat ca este o persoana serioasa, cum as putea evita riscul de a nu imi restitui banii.
Imprumutul ii trebuie pentru a-si regla deficitul de lichiditati al societatii lui. Banii cu care urmeaza sa-l imprumut apartin firmei mele.
Cum pot face ca acest imprumut sa fie si legal si fara risc.
Astept cat mai multe pareri si variante.
Multumesc
aaaaaaaaaaa, ok AVLIL
Sigur ca un CV este mai simplu ca ceea ce am propus eu, dar nu stiam ce poate sa vand imprumutatul de valoarea aratata ,si daca poate rezilia CV cu usurunta.
Eu nu inteleg de ce gasesti rezolvari la probleme doar prin tribunal, doar cu avocati ... nu pot face un contract pe care sa-l reziliez pur si simplu?
Daca as intreba cum sa fac o portie de cartofi prajiti m-as astepta sa-mi raspunzi: - Ai nevoie de o tigaie, un avocat care sa tina tigaia si un tribunal la caldura caruia sa se incinga uleiul ...
:)):)):))
Ai fost tareabcd... Asta e meseria mea, eu castig bani tocmai pentru ca oamenii NU SE GANDESC LA TOATE ASPECTELE. De aceea, macar pot sa atentionez daca poate aparea ceva. Am facut si consultanta si scopul era sa intocmesti actele in asa fel incat sa nu indrazneasca nimeni sa te duca in instanta.
Bineinteles ca poti... Poti si sa-i dai omului banii in mana si sa ti-i dea inapoi... fara vreun act... asta nu inseamna ca as sfatui astfel si ca nu i-as arata clientului ce se poate intampla. :D
Ipoteza:
CVC cu pact comisoriu de grad 4. Firma care vinde bunul primeste un avans, iar la data cand va primi suma integrala se va face si transferul de proprietate cat si predarea bunului.
Cumparatorul nu va efectueaza plata.
Rezolutiunea de plin drept a contractului.
Vanzatorul va restitui avansul printr-o fila cec.
Gresesc cu ceva? E ilegal? Fac cartofii pai fara instante si avocati?
In cazul prezentat de mine toate parghiile imi sunt in mana.
Eu sunt cel care nu voi plati diferenta de pret.
Eu sunt cel care astept termenul cand ar trebui sa achit banii, neachitandu-i intervine rezolutiunea.
Si tot eu sunt cu cecul in mana, completat deja din ziua cand am facut transferul bancar de firma care a fost imprumutata si doar il introduc in banca pentru plata.
Mie imi pare in regula. Astept parerea voastra.
Multam pt sfaturi :)