Am nevoie de sfatul vostru.
O cunostinta de-a mea mi-a solicitat niste bani imprumut pe termen de 6 luni. Suma este 15.000 Ron.
Avand in vedere ca nu cunosc foarte bine persoana, insa avem un prieten comun care m-a asigurat ca este o persoana serioasa, cum as putea evita riscul de a nu imi restitui banii.
Imprumutul ii trebuie pentru a-si regla deficitul de lichiditati al societatii lui. Banii cu care urmeaza sa-l imprumut apartin firmei mele.
Cum pot face ca acest imprumut sa fie si legal si fara risc.
Astept cat mai multe pareri si variante.
Multumesc
Ai grije sa iserezi clauza ca banii primiti in avans sa fie returnati la rezilierea cv.
Si asa e cam cusuta cu ata alba, la cv pe bune avansul se cam pierde
Da, foarte bun! Asa ma gandisem si eu... Dar cum poate fi de acord firma imprumutata sa-ti dea fila CEC inca din ziua in care isi primeste banii? Ca eu, ca jurist al lor, le-as spune sa nu dea. E o firma care a avut ceva dificultati financiare, de unde stiu ei ca vor avea fix la ziua respectiva, de scadenta, banii? Si nu e ca o scadenta oarecare, sunt ceva posibilitati in penal cu cecurile astea asa... fara acoperire. Urmarile sunt fff serioase pentru ei.
Asa ca: de unde esti sigur ca iti vor da cecul in ziua aia? Asta nu e in mana ta. E usor sa vezi asta cand cu asta te ocupi...
Si mai e un lucru: e la fel de ilegal ca chestiunea cu partile sociale. Daca cineva pune cap la cap contractul cu cecul, e clara vointa de imprumut intre firma. #-o Cam nasol. Ori fara cec, ori mai buna solutia cu partile soc. Desi...
Asta e. Lipsa de experienta. Chestia cu cecul se practica. Cine are nevoie de lichiditati iti ofera cecul. Si nu risca nimic. Din momentul cand intra cecul la plata, daca este introdus in banca inainte de a se astepta respectivul, are timp cateva ore sa mearga la camatarul de "serviciu" sa-si faca rost de bani si sa creeze disponibil in cont. Cat despre legalitate pot formula aceeasi problema fara sa va spun ca e vb de un imprumut si cred ca nu va veti da seama ca am mascat imprumutul.