Am nevoie de sfatul vostru.
O cunostinta de-a mea mi-a solicitat niste bani imprumut pe termen de 6 luni. Suma este 15.000 Ron.
Avand in vedere ca nu cunosc foarte bine persoana, insa avem un prieten comun care m-a asigurat ca este o persoana serioasa, cum as putea evita riscul de a nu imi restitui banii.
Imprumutul ii trebuie pentru a-si regla deficitul de lichiditati al societatii lui. Banii cu care urmeaza sa-l imprumut apartin firmei mele.
Cum pot face ca acest imprumut sa fie si legal si fara risc.
Astept cat mai multe pareri si variante.
Multumesc
Stiai ca sunt banci care ofera credite clientilor sai luind drept garantie 8 B.O. in alb? Ce zici de asta? Cred ca au juristi care "fac" ca sa fie legala chestia.
Ar fi o problema.........
ce faci cu CEC daca nu are intradevar banii la scadenta, nu reziliaza contractul zice ca este deacord sa platesti diferenta de pret pe camion mai tarziu?
adelaida, la pactul comisoriu de grad IV nu mai conteaza ce spune partea adversa!!!
Stiu ca se iau astfel de garantii, sunt foarte folosite in comercial, de altfel... riscul nu e al celui care le primeste, ci al celui care le elibereaza si nu are bani in cont la scadenta! Asta vreau sa spun, e legal, da' nu ai siguranta ca ti-l da... si daca ti-l da poate dovedi frauda la lege!
ai dreptate, la pactul comisoriu nu conteaza ce spune partea adversa.
oricum ai privi problema ii vei gasi hibe, doar totul este artificial.
ai un CEC fara acoperire si un contract reziliat in baza caruia nu mai poti obtine camionul, ca pana la urma tu esti cel care nu a indeplinit obligatia ce ii revenea.
acum asta este parerea mea,riscul este tot cam mare