avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rambursare partiala credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rambursare partiala credit

O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale in proportie de 52%. Daca asociatii romani vrea sa cesioneze partea lor in favoarea celor din UE(care sunt si producatorii produselor comercializate de societate) si sa ramburseze pentru banca partea creditului ce le revine (jumatate din suma creditata) ce proceduri juridice ar fi nevoie pentru a le putea intreprinde o astfel de operatiune din punct de vedere al creditorului? Ar putea banca accepta o astfel de operatiune si sa ridice garantia avalistilor care ramburseaza partea lor? Ratele sunt platite la zi.
Cel mai recent răspuns: axw , utilizator 10:29, 10 Iulie 2010
Devin nule prin inlocuirea lor....se pare ca a fost o neintelegere....si in plus....ca un mic trick dar ramane intre noi:)....BO sunt pe formulare vechi banuiesc...asemnea BO trebuiesc inlocuite cu formulare noi...altfel nu sunt valabile..:P
Nu cred, pt. ca se supun legii care era in vigoare atunci cand au fost emise. Dar, daca imi aratati un text de lege contrar...

BANCA NAŢIONALÃ A ROMÂNIEI
CIRCULARA Nr. 39 din 28.11.2008
privind interzicerea utilizării instrumentelor de plată de debit de tipul cecului, cambiei şi biletului la ordin în format vechi.

Având în vedere prevederile art. 22 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României,
în temeiul art. 48 din Legea nr. 312/2004,
Banca Naţională a României emite prezenta circulară.

Art. 1 (1) - Începând cu data de 08.12.2008 se interzice emiterea de instrumente de plată de debit de tipul cecului, cambiei şi biletului la ordin, al căror format este reglementat de Norma tehnică nr. 9/1994 privind cecul şi de Norma tehnică nr. 10/1994 privind cambia şi biletul la ordin.
(2) – Începând cu data de 08.12.2008 instituţiile de credit nu vor mai accepta spre decontare instrumentele de plată de debit prevăzute la alineatul (1), cu excepţia cazurilor în care beneficiarul sau plătitorul poate face dovada că aceste instrumente au fost emise în baza unor tranzacţii încheiate înainte de data de 08.12.2008.
Art. 2 – Nerespectarea prevederilor prezentei circulare se sancţionează conform dispoziţiilor articolului 57 din Legea nr. 312/2004.


acum este important de stiut daca b.o au fost lasate in alb la banca...pentru ca dace este asa...se pot anula in instanta., .....cand au fost lasate (anul)?...NUMAI BINE!
BO pt. credit a fost lasat in septembrie 2008, dar in 2010 ianuarie a fost lasate noi BO in urma reesalonarii creditului. Cele din 2008 mai au valabilitate daca in 2010 am semnat altele? Cele vechi nu le-am mai vazut. Trebuiau anulate de catre banca?
Pe BO numai am semnat, am sris numele si am stampilat cu stampila societatii. Restul rubricilor au fost lasate goale. Sunt ele asa valabile pentru avalizare. Este corect ca banca sa completeze de unul singur ulterior? Oare daca stampila este pe BO nu am semnat ca si asociati si nu ca persoane fizice?
In caz ca se face cesiunea fara acordul bancii se poate face un act legalizat intre asociatii ramasi in societate si fostii asociati ca garantia creditului se va prelua de catre asociatii care preiau partile sociale care sa poata acoperi pe cei care au plecat din firma de executarea lor in caz de faliment sau neplata creditului(ratelor)?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
axw, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)