avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare

parintii mei au vandut proprietatea doar pe baza titlului de propr.Acesta a fost anulat intre timp fiindca nu corespundea realitatii din teren.Mai este valabila vanzarea?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 13:46, 10 Iulie 2010
NicoleL a scris:

vanzatorul a declarat la intocmirea titlului o suprafata mult mai mare decat cea de pe teren intentionat ca sa poata acapara si pamantul vecinului care avea act de v-c. Mai functioneaza buna credinta?

Pai ... ce buna-credinta ? :O Vanzatorul este evident de rea credinta iar cat priveste cumparatorul ... despre acesta nu stim nimic. Sunt o multime de ipoteze aici (de exemplu cumparatorul poate fi complicele vanzatorului) insa n-am nici un chef de speculatii. Descrieti situatia de fapt, in succesiunea temporala exacta, daca se poate si raspund, ca-mi place sa raspund, insa acum n-am chef sa dau cu presupusul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea nulitatii unui contract justinn justinn Buna ziua, la data de 30 noiembrie 2006 am chemat in judecata pe numitul x, pentru constatarea nulitatii partiale a titlului de proprietate pentru o suprafata ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren florin42 florin42 Am cumparat un teren, iar celui de la care l am cumparat i a fost anulat titlu. A fost automat anulat automat si actul de vanzare cumparare? daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Fondul funciar NicoleL NicoleL Daca un teren s-a vandut doar pe baza unui titlu de proprietate ce s-a anulat intre timp fiindca nu corespundea realitatii, mai este valabila vanzarea?Daca nu, ... (vezi toată discuția)