avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare tert poprit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare tert poprit

Buna Ziua!
Sunt administratorul unei firme, tert poprit pe un dosar al unui angajat. Problema este ca m-am trezit cu conturile blocate pentru intraga suma datorata de angajat, desi eu am trimis adrese si copii dupa platile efectuate cf. legii (virament 1/3 din salariu).
Executorul judecatoresc are o sentinta cf. careia se indisponibilizeaza sumele datorate angajatului pe conturile firmei (tertului poprit). Chiar nu pot debloca nicicum conturile firmei (suma de plata este foarte mare)????
Cel mai recent răspuns: Precup Maria , utilizator 21:12, 15 Iulie 2010
Nu putem sa va dam un raspuns exact atata timp cat nu stim ce scrie in sentinta, la ce va obliga instanta.Dupa parerea mea d-v. tert poprit trebuia sa virati 30% din drepturile salariale ale debitorului( angajatul d-v.) , lunar, incepand cu data instituirii popririi( data si ora instiintarii). Acum trebuie sa virati sumele din urma, daca va obliga instanta , apoi in fiecare luna procentul de 30%pe perioada cat debitorul mai este angajatul dv. Nu inteleg de ce este asa o problema mare doar virati o parte din drepturile salariale ale angajatului , nu din banii dv. In situatia in care angajatul isi da demisia nu mai virati sumele,ci faceti aceasta comunicare executorului.
Suma pe care am poprire acum este de cca. 50.000 RON, mult mai mare decat salariul angajatului. Nu am facut contestatie deoarece avocatul nostru mi-a spus ca nu putem obtine nimic. De aceea acum caut o alta opinie si, evident, un alt avocat. Probabil ca pentru suspendarea executarii va tb. sa platesc o cautiune de cca. 5.000 RON, de aceea sunt interesat de sansele de reusita ale contestatiei. Termenul a fost depasit si am poprire pe conturi de cca. 30 de zile. Deci, mai pot face ceva???? - in afara de a plati o datorie care nu exista!!!!
Puteti sa imi spuneti in ce data ati primit adresa de infiintare a popririi?
Dosarul este inca la avocat insa va citez sentinta:

"Pentru aceste motive in numele legii hotareste:
Admite cererea avand ca obiect validare poprire formulata de creditorul ......[...]
Valideaza poprirea infiintata in data de 14.10.2009 de catre Biroul Executorului ...., in cadrul dosarului de executare silita nr..... impotriva debitorului Popescu ... . pe conturile tertului poprit S.C. Firma SRL cu sediul in ...
Fara cheltuieli de judecata.
Definitiva.
Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare."
Pronuntata in sedinta publica in data de 25.02.2010.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
glukas, utilizator
Repet, nu datorati decat 30% din drepturile salariale ale debitorului Popescu si eventual sumele sustrase de la executare, incepand cu data si ora infiintarii popririi si pana la data validarii. Solutia ar fi ca Popescu sa demisioneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)