avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare domiciliu pe Actul de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare domiciliu pe Actul de identitate

Buna ziua. Am o problema de stabilire de domiciliu intr-un mod abuziv si anume: Acum 9 ani am luat pt. a locui in casa mea, ramasa ca mostenire de la tata (decedat) pe mama mea cea buna, divortata de tata cu vreo 15 ani inainte ca acesta sa moara si casatorita intre timp, pe sotul acesteia si fiica acestora, adica sora mea de mama. Dealungul timpului, profitand de bunavointa mea, sotul mamei mi-a schimbat contractul de curent si l-a trecut pe numele lui, nu stiu cum se poate incheia un asemenea act fara actul casei dar m-am chinuit sa-l readuc pe numele meu printr-o intreaga procedura pe care mi-au cerut-o, si-a trecut familia in registrul agricol la primarie fara sa ma consulte, nu stiu prin ce procedeu a reusit din nou, iar ,,bomboana pe coliva'' a pus-o acum un an cand si-a schimbat cartea de identitate si si-a facut domiciliu pe adresa mea. Stiu ca a putut cu acea adeverinta de la primarie precum ca e locuitor al localitatii, luata de la registrul agricol. Eu nu i-am inregistrat nicaieri nici la politie, dar nici nu mi-a cerut-o careva. Ce v-as ruga, daca se poate, e cum as putea sa-i anulez actul de identitate ca sa nu mai aiba adresa la domiciliul meu. Multumesc pt eventualele sugestii.
Cel mai recent răspuns: sbk750 , utilizator 12:55, 18 Februarie 2011
In mod legal multe nu ar putea fi facute in tara asta dar cum legea e pentru fraieri asta e. Acum ma gandesc cum sa fac sa-i anulez adresa de domiciliu. M-am gandit sa astept hotararea de divort dupa care sa-i fac bagajul si sa-l trimit ,,de unde a venit''. M-am gandit si la o interventie in procesul de divort prin care sa cer anularea actului cu pricina, s-ar putea acest lucru? O cerere de evacuare ar putea fi facuta deasemeni printr-o interventie in procesul de divort, sau sa astept hotararea dupa care sa actionez? Am sa merg intre timp la primarie sa vad cum a putut fi trecut in registrul agricol fara acceptul meu si fara stabilitrea resedintei prin vointa mea. Cei de acolo ii sunt complici. Eu am aflat de la mama mea acum un an ca si-ar fi schimbat atat c.i. cat si c. de alegator pe domiciliul meu dar cum eu nu am avut timp de a merge sa ,,cer socoteala'' acum nu doresc, ca dupa divort, sa intampin probleme de evacuare. Nu stiu cum as putea, deasemeni, sa initiez o procedura de anulare a actului independent de divortul dintre ei. Multumesc.
nu se poate face cererea de interventie in procesul de divort care este intre cei doi, fiindca altul este obiectul si nu aveti niciun interes in procesul lor de divort.
trebuie facuta o actiune separata.
dvs puteti sa faceti cerere de evacuare oricand, nu trebuie sa asteptati sa divorteze.
sotul e tolerat in casa dvs, iar dvs nu doriti sa mai locuiasca acolo, casatorit sau nu, cu mama dvs
am si eu o problema insa totusi difera putin .

acum 2 ani am apelat la parintii mei sa faca un contract de comodat ca sa-i fac unei persoane buletin pe adresa mea, nu suntem neamuri eram doar prieteni .

intre timp persoana a disparut si s-au ivit si ceva probleme intre noi si el .

stiu ca un contract de comodat nu e pe o perioada anume deci daca parintii mei nu mai vor sa figureze acea persoana pe adresa mea ce pot face ?

un sfat bun ar fii unde sa ma adresez si ce anume sa cer .

multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate la 14 ani hilda47 hilda47 Buna ziua ! As dori sa intreb daca mama are o anumita adresa in cartea de identitate iar pt fiica sa de 14 ani , nu are posibilitatea sa faca declaratia de ... (vezi toată discuția)
Expirare ci cateldestept cateldestept Daca fiului meu de 24 ani i-a expirat cartea de identitate si eu nu mai doresc sa-l primesc in spatiu, pot sa-l evacuez? Apartamentul este al meu, mama lui, ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu stelistul7 stelistul7 buna ziua .doresc sa fiu luat in spatiu de catre bunica,dar ea nu se poate deplasa.cum procedez? (vezi toată discuția)