avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul fara plata


Din ce act normativ rezulta ca in cazul concediului fara plata nu se platesc asigurarile sociale si nu se constituie vechime in munca. Solicit aceasta in vederea acordarii unui raspuns oficial, care trebuie motivat legal.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:52, 14 Iulie 2010
1. Asigurarile sociale se platesc in functie de venitul (salariul) obtinut, un anume procent aplicat salariului.
2. Daca nu este salariu nu este nici contributie la pensii, sanatate si somaj, adica nici stagiu de cotizare (vechime).
3. Nu o sa gasiti o lege speciala in care sa se spuna ca perioada de CFP nu este vechime in munca. Asta o s-o gasiti in Legea pensiilor, Legea sanatatii si Legea somajului, in care se spune cum se calculeaza aceste contributii.
4. Daca doriti, puteti sa va platiti singur, ca persoana fizica, aceste contributii, prin incheierea de contracte de asigurare sociala cu Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate si Agentia de Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical-vechime in munca adimicu adimicu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca perioada de concediu medical constituie vechime in unca sau in ce mod se constituie. Ce reprezinta pentru viitor, din ... (vezi toată discuția)
Vechime si spor de vechime AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Cand se calculeaza anii lucrati din cartea de munca pentru a i se acorda sporul de vechime in functie de anii lucrati se scad zilele de fara plata? Sau ele nu ... (vezi toată discuția)
Vechime la acordarea de salarii compensatorii aura 48 aura 48 Bună, Întrebarea mea este următoarea : dacă la disponibilizarea cu acordul părţilor primesc salarii compensatorii şi nu beneficiez de şomaj ... (vezi toată discuția)