Buna ziua. Am o intrebare, daca ma poate ajuta cineva, am o cunostinta care a fost pacalita de o alta persoana, i-a dat o suma modica de bani pe un teren care valora enorm atunci... Cunostinta mea este o persoana batrana si s-a bucurat de acei bani in schimbul terenului. Am vazut o parte din acte, printre care si o procura pe care batranul i-a facut-o pers respective sa poate vanda terenul. Intrebarea mea este daca se poate ataca in instanta acel contract de vanzare-cumparare si daca are vreo sansa sa castige batranul si sa reintre in posesia terenului? Multumesc
Eu totusi cred ca imi scapa ceva:
Daca batrinul a facut o procura de vinzare acelei persoane iar aceasta a instrainat terenul unui al treilea, inseamna ca banii incasati (pretul vinzarii) trebuie sa-i dea proprietarului bunului, adica batrinului. Nu?
daca nu mai exista un alt act intre cei doi (batrin si cel carui i-a facut procura) atunci pe aceasta trebuie sa va bazati actiunea in justitie.
Nici eu nu cred ca sunt intrunite conditiile pentru validitatea actului de donatie.
Stiu ca sunt situatii de acest gen, de aceea am zis ca nu este cazul la el.
Atunci, pretul imobilului era undeva la 60.000 euro si el a primit aprox 2.500 euro.
Si in momentul de fata terenul valoreaza mult mai mult....
As putea gasi un prejudiciu,in aparenta...o sa ma gandesc.
Pai in urma procurei, pers respectiva si-a trecut imobilul pe numele lui....apoi l-a vandut lu maicasa...apoi nu mai stiu.....
Nu stiu cum a putut sa-l treaca pe numele lui....
Nu am fost destul de explicit ref. prejudiciu.
Trebuie sa faceti dovada faptului ca sunteti persoana care are un interes legitim. Atat.
Nu initiati acest demers fara asistenta juridica de specialitate.
Procura
bambi.2010
buna seara.
pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)