avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VIZITA MINORA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VIZITA MINORA

Buna,
Sunt divortat, in urma casatoriei avem o fetita de 3 ani care a fost incredintata spre crestere mamei. In urma divortului am obtinut dreptul la vizita cu luarea minorei la domiciliul meu.
In prezent adresa mea de domiciliu si a fostei sotii este aceeasi, locuind inca impreuna. Minora in prezent este crescuta de bunicii materni cu domiciliul in alta localitate.
Intrebarea mea este urmatoarea: sunt obligat sa merg sa i-au minora de la bunicii materni sau este obligatia fostei sotii sa aduca minora la adresa de domiciliu?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 09:13, 22 Iulie 2010
Copilul minor isi are domiciliul la parintii sai. In cazul parintilor divortati, minorul isi are domiciliul la parintele caruia i-a fost incredintat. Cum minora i-a fost incredintata mamei si nu bunicilor materni, mama are obligatia de a asigura prezenta minorei la domiciliu ca dv sa o puteti lua. Ati putea sa ii faceti plangere penala mamei pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.

Un alt aspect: daca minora i-a fost incredintata mamei spre crestere si educare dar aceasta nu se ocupa de copil de ce nu faceti o cerere de reincredintare?
m_ella2005 a scris:

mmm
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
andymaurul, utilizator
andymaurul a scris:

m_ella2005 a scris:

Totusi nu poate fi vorba de nerespectarea hotararii judecatoresti.Pentru a ne afla in prezenta acestei fapte,ar fi fost necesara prezenta unui organ de executare fata de care mama sa fi exercitat acte de violenta sau amenintare,refuzand totodata sa respecte sentinta judecatoreasca.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iulie 2010
andymaurul, utilizator
Problema ar fi ca minora a fost invatata de mama ei sa nu vorbeasca cu mine. Cand o sa merg dupa ea aceasta in mod sigur nu va veni cu mine.
Aceasta nu recunoaste asa ceva, dar cum este in ingrijire la bunicii materni ea vorbeste cu minora zilnic si nu in prezenta mea, iar acestia fac tot posibilul sa o indeparteze de mine.
Adresati-va executorului judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui la separare ady_29 ady_29 Buna seara, Am problema cu care ma confrunt de cateva saptamani. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator. Ma numesc Ionel, am 35 ani, sunt casatorit de 10 ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita minori Toma Florin Toma Florin as vrea sa scriu pe scurt si cat mai concret sa fiu inteles,sunt divortat de 1 an de zile,am o fetita de 9 ani care prin hotarare judecatoreasca ia fost ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor debest70 debest70 suntem divortati si sotiei mele i sa incredintat fetita minora .fosta sotie vrea sa plece in SPANIA ca a mai lucrat acolo la un nou contract si lasa fetita ... (vezi toată discuția)