avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cardul de sanatate cu microcip... Pericol sau ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cardul de sanatate cu microcip... Pericol sau binefacere?


Dupa discutiile fara finalizare , privind cartile de indentitate electronice `666`, pasapoartele biometrice.. iata ca acum se vorbeste despre cardurile de sanatate cu microcipuri - fiind stabilit si termenul de ianuarie 2012 . Suntem cobai, sau nu ? In Olanda, Finlanda, Spania, Norvegia, sunt carduri de sanatate , dar fara microcipuri..
In curand se va aplica insertia subcutanata a microcipurilor........Controlul mintii si reflexe impuse... Grav!!
Fiecare roman , asigurat si NEASIGURAT va fi obligat sa aiba astfel de card,DE SANATATE - cu microcipuri, fara de care, nici aspirina, nu o mai poate cumpara de la farmacie...
In acestea sunt inmagazinate toate informatiile in cel mai mic detaliu despre posesorul de card.. de la datele de stare civila, studii, CNP, familie , domiciliu, stare de sanatate cu diagnostice, pana la ..orice.
Aceste carduri pot fi citite de la distanta, iar prin sistemul nu prea complicat, poate fi folosit si ....de catre medic.
Cine altcineva mai poate intra in sistem??
Multi.... si importanti.. Cu ce alte scopuri ?
Daca prin cardul telefonului poti fi localizat .... ma ingrozesc cand ma gandesc ca prin scanare, se pot "aduna" informatiile cu privire la un grup imens de oameni.
Daca s-au intamplat atatea lucruri ingrozitoare prin `copierea` sau `clonarea` cardurilor de banca, urmarirea de catre serviciile secrete si identificarea unor persoane, apoi folosirea acestui fel de sistem in marile atentate, localizarea unor fosti oameni politici...apoi arestati (Serbia).. si multe alte chestii la care nu avem acces, ma apuca groaza...
NU ma pricep.. asta nu ma impiedica sa am niste temeri...
Este dubios!!?? In acest moment, esti asigurat, dar nu beneficiezi de aproape nimic daca mergi la un spital. Pentru bolnavul NEASIGURAT cu capul spart, nici macar bandajul nu i se da....ca nu este asigurat....dar i se da un card cu microcip..., !!!
Oare, nu au - cu totul alt scop??
Acest card va trebui sa il pastram asupra noastra..... Va deveni o Carte de indentitate mult mai ampla ??
Oare de ce Senatul, Parlamentul , Prefecturile- nu au carduri, nici macar pentru salarii??
Vreau sa aflu pareri, poate ma `dumiresc` si eu....
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:24, 19 Octombrie 2010
Eu l-am auzit pe ministrul sanatatii exemplificand ce cuprinde cardul de sanatate. Ideea era ca de ce cardul are cip. Si acest cip era pricina discutiilor.
Cipul este o masura de siguranta pentru ca (,) cardurile sa nu poate fi falsificate.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
elga50, moderator
elga50 a scris:

Eu l-am auzit pe ministrul sanatatii exemplificand ce cuprinde cardul de sanatate. Ideea era ca de ce cardul are cip. Si acest cip era pricina discutiilor.
Cipul este o masura de siguranta pentru ca (,) cardurile sa nu poate fi falsificate.


Cam in acest fel cred ca ar trebui sa stea in mod normal lucrurile,nu cred,cu tot respectul,ca ar trebui sa ne"inflamam",fara a cunoaste in mod exact despre ce este vorba.
Ne vedem deja urmariti de cipuri ,de aparatura electronica sofisticata,fara a stii macar cam care ar fi costurile pe care un stat le-ar putea face cu astfel de urmariri,fie ele numai informatice.
Cred ca toate aceste “carduri electronice pentru te miri ce” “au ratiunea” in a putea fi contribuabilii mai usor de “urmarit fiscal” – si mai ieftin… Dar nr-ul functionarilor publici tot mare va fi ca… deh… nu s-a inventat si cardul impotriva angajarilor “pe ochi frumosi”.

Din acest motiv ar trebui sa aiba card si cei neasigurati… Dar… sa zicem ca un adult pe care il intretin parintii ar putea obtine un card – pentru ca are domiciliu; cum ar putea obtine un card oamenii care “locuiesc” in canal sau pe te miri unde – pentru ca sunt foarte multi? Si, daca se vrea executarea silita a celor care NU au venituri si NU platesc asigurare cum ii vor executa pe cei numiti ceva mai inainte – intre care multi nu au (nu mai au) nici acte de identitate, nu doar domiciliu – resedinta lor fiind o gura de canal…

Asadar, cred ca pentru “urmarire fiscala” sunt benefice (evident, pentru contribuabil :D ) aceste carduri de sanatate…

Statul va avea o evidenta a starii de sanatate a populatiei – analizele medicale facute (gratuit) la nivel national acum cativa ani n-au dat “roade”… S-ar putea “alege” si cine consuma resusurse “fara speranta”… Va amintiti ca ambulanta nu venea – candva – in cazul persoanelor care aveau varsta peste 70 de ani? Iar daca totusi venea – la un caz din zece – nu ducea bolnavul la spital? Iar daca se intampla sa il transporte, acest bolnav varstnic era externat foarte repede?

Dincolo de toate acestea: dreptul la asistenta medicala este unul constitutional; nu stiu cat de “constitutionala” este conditionarea dreptului la asistenta medicala de existenta unui card. Totul se reduce la bani – din pacate, nu la “controlul populatiei”… dar asemenea date stocate pot face mult rau unora…

Repet: nu ma intereseaza ca va exista un asemenea card, ma intereseaza ca va fi obligatoriu. Notiunea de “obligatoriu” in prea multe domenii ale vietii chiar ma enerveaza. Adica, daca nu vreau card sa am libertatea de a nu-l avea – dar sa pot cumpara medicamente si sa beneficiez de asistenta medicala contra-cost.

Conform legii am dreptul sa refuz ca datele personale sa fie stocate in anumite baze de date.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
trope_doi, utilizator
Inca o data.
Cardul nu e menit sa urmareasca "fiscal" pe cineva.
Prin card se atesta calitatea de asigurat, grupa de sange, nume si prenume, CNP etc. si prin prezentarea acestui card la spital, de exemplu, se va sti daca bolnavul este asigura astfel incat sa primeasca asistenta gratuita. Cardul poarta niste informatii importante numai pentru sistemul medical si va inlocui cateva drumuri inutile ale bolnavului.
In a doua faza a programului de informatizare a sistemului, cardul va fi incarcat cu fisa medicala a omului, cu tratamentul prescris de medicul de familie etc, astfel incat sa nu mai faca drumul lunar la medicul de familie decat atunci cand i se schimba tratamentul sau e strict necesar sa fie consultat. In acest caz se poate prezenta la farmacie si isi poate ridica medicamentele fara reteta....:) Acesta este visul de aur al multor bolnavi amarati si tracasati prin cabinetele medicilor de familie.....

Dupa cum e descris programul de informatizare a sistemului medical romanesc multa birocratie si multe drumuri facute de bolnavi vor disparea. Relatia intre bolnav si mediul medical-farmaceutic va fi directa si mult usurata.
Ar mai ramane de pus la punct calitatea profesionala a medicilor......, dar asta nu o poate rezolva cardul cu microcip si este alta discutie.

[ link extern ]


Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
elga50, moderator
Conteaza pentru ce este “menit”, dar conteaza la fel de mult si la ce va ajunge sa (mai) foloseasca. De cand s-au eliberat “cardurile” de “asigurare” pentru cei care doreau sa plece in strainatate s-au inmultit persoanele carora li s-a solicitat sa plateasca si contributii de sanatate retroactiv… Erau dintre acele persoane care au lucrat, apoi si-au incheiat carnetele de munca si iar au lucrat… In perioadele in care nu au avut calitatea de angajat nu au platit contributii (li s-a cerut mai apoi sa plateasca)…

Categoric ca nu contest: bolnavul va umbla mai putin decat azi. Oare? Ca si acum se presupune ca sunt informatizate bazele de date si “legate”, dar omul tot umbla. Plus ca unii – desi asigurati – nu s-au regasit in baza de date…

Si ideea ca pot fi luate medicamentele de la farmacie fara a mai merge lunar sa stea la coada la medicul de familie si mai apoi la farmacie e perfecta… Dar daca medicamentele tot nu vor fi…

Despre profesionalismul medicilor nu discut, evident, dar ramane calitatea mea de cetatean care are dreptul la asistenta medicala cu sau fara card… Am dreptul la asistenta medicala, nu… obligatia. Adica, daca nu vreau card de sanatate sa nu-l am: daca ajung sa ma imbolnavesc platesc “serviciile” medicale… Sau ma asigur in sistemul privat… Sa nu fiu obligat sa ma asigur (si) in sistemul de stat! Sa am dreptul – conform legii – sa refuz ca datele personale sa apara intr-o anumita baza de date.
Asadar, ma intereseaza dreptul meu (ca cetatean) de a NU avea ceva ce nu imi doresc si prin aceasta alegere sa nu imi fie ingradit alt drept…

Tot ceea ce devine obligatoriu (in cazurile care vizeaza direct persoana) poate fi “pericol”: nu avem dreptul sa alegem – desi, constitutional, avem acest drept… Si acest aspect nu are legatura cu Apocalipsa…

Alte discuții în legătură

Ce ascunde cardul de sanatate (in microcip)!!! nucu$ nucu$ Iata prezentarea opiniei unui medic român, nu oricare, despre cardul de sănătate. Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este de grav ... (vezi toată discuția)
În fișa medicală a copilului meu apar diverse boli de care nu a suferit și tratamente de care nu a beneficiat. ce pot face pentru a soluționa problema și în ce fel mă poate afecta acest lucru? Gianina Cosmina Gianina Cosmina Buna ziua.Am o fetita in varsta de 11luni. De cand s-a nascut am inscris-o la medicul meu de familie. Saptamana trecuta am dorit sa schimb medicul, am fost la ... (vezi toată discuția)
Abuz acte biometrice - cardul national de sanatate gabi.cristi gabi.cristi Buna ziua, As dori sa-mi indicati/recomandati daca se poate unde exact pot gasi un avocat specializat in problema privind mizeria care se intampla cu actele ... (vezi toată discuția)