avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cardul de sanatate cu microcip... Pericol sau ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cardul de sanatate cu microcip... Pericol sau binefacere?


Dupa discutiile fara finalizare , privind cartile de indentitate electronice `666`, pasapoartele biometrice.. iata ca acum se vorbeste despre cardurile de sanatate cu microcipuri - fiind stabilit si termenul de ianuarie 2012 . Suntem cobai, sau nu ? In Olanda, Finlanda, Spania, Norvegia, sunt carduri de sanatate , dar fara microcipuri..
In curand se va aplica insertia subcutanata a microcipurilor........Controlul mintii si reflexe impuse... Grav!!
Fiecare roman , asigurat si NEASIGURAT va fi obligat sa aiba astfel de card,DE SANATATE - cu microcipuri, fara de care, nici aspirina, nu o mai poate cumpara de la farmacie...
In acestea sunt inmagazinate toate informatiile in cel mai mic detaliu despre posesorul de card.. de la datele de stare civila, studii, CNP, familie , domiciliu, stare de sanatate cu diagnostice, pana la ..orice.
Aceste carduri pot fi citite de la distanta, iar prin sistemul nu prea complicat, poate fi folosit si ....de catre medic.
Cine altcineva mai poate intra in sistem??
Multi.... si importanti.. Cu ce alte scopuri ?
Daca prin cardul telefonului poti fi localizat .... ma ingrozesc cand ma gandesc ca prin scanare, se pot "aduna" informatiile cu privire la un grup imens de oameni.
Daca s-au intamplat atatea lucruri ingrozitoare prin `copierea` sau `clonarea` cardurilor de banca, urmarirea de catre serviciile secrete si identificarea unor persoane, apoi folosirea acestui fel de sistem in marile atentate, localizarea unor fosti oameni politici...apoi arestati (Serbia).. si multe alte chestii la care nu avem acces, ma apuca groaza...
NU ma pricep.. asta nu ma impiedica sa am niste temeri...
Este dubios!!?? In acest moment, esti asigurat, dar nu beneficiezi de aproape nimic daca mergi la un spital. Pentru bolnavul NEASIGURAT cu capul spart, nici macar bandajul nu i se da....ca nu este asigurat....dar i se da un card cu microcip..., !!!
Oare, nu au - cu totul alt scop??
Acest card va trebui sa il pastram asupra noastra..... Va deveni o Carte de indentitate mult mai ampla ??
Oare de ce Senatul, Parlamentul , Prefecturile- nu au carduri, nici macar pentru salarii??
Vreau sa aflu pareri, poate ma `dumiresc` si eu....
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:24, 19 Octombrie 2010
Tu spui ca nu vrei card. Bun!
Dar asigurata esti? Daca da, cu sau fara card, cu sau fara voia ta esti luata in evidenta informatizata.
Daca nu esti, cu atat mai simplu. Nici nu vei fi in evidenta, nici card nu vei avea. La o adica iti vei plati tot ce e de platit: asistenta medicala, medicamente, totul integral.

Daca esti asigurata si nu ai card (pentru ca nu-l vrei) e posibil sa intampini niste neplaceri atunci cand chiar asta nu ti-ar trebui.........!


elga50 a scris:

Tu spui ca nu vrei card. Bun!
Dar asigurata esti? Daca da, cu sau fara card, cu sau fara voia ta esti luata in evidenta informatizata.
Daca nu esti, cu atat mai simplu. Nici nu vei fi in evidenta, nici card nu vei avea. La o adica iti vei plati tot ce e de platit: asistenta medicala, medicamente, totul integral.

Daca esti asigurata si nu ai card (pentru ca nu-l vrei) e posibil sa intampini niste neplaceri atunci cand chiar asta nu ti-ar trebui.........!





Cu tot respectul, dar astazi, la noi, un card iti ofera doar posibilitatea de a exista intr-o baza de date. Cu cardul in buzunar, cu ce informatii o contine el, te duci la medic sa ... te vada, ca medicatia ti-o platesti.
Problema este ca nu-mi dau libertatea de a alege intre da si nu, neoferindu-mi nimic, decat suspiciuni, daca detin acel card.
Da, exista o baza de date, de ce trebuie modificat sistemul? Cine sunt incapabili sa-l gestioneze, noi sau cei pusi sa faca asta?
apoi, mos cutarica, din varful muntelui, unde n-ajunge nici furtuna, credeti ca se va putea folosi vreodata de un asa dispozitiv? Sau va exista el in evidente?
elga50 a scris:
Daca esti asigurata si nu ai card (pentru ca nu-l vrei) e posibil sa intampini niste neplaceri atunci cand chiar asta nu ti-ar trebui.........!

Eiii! Si pe aici e problema… Sunt asigurata (sa zicem) in sistem privat – si nu ma intereseaza cardul (e intre mine si asigurator – imi aleg singura baza de date, altfel spus).
Sunt asigurata si nu vreau card (si nu am card): de ce sa intampin neplaceri daca sunt dispusa sa platesc “pe loc” – cum se procedeaza si azi in (prea) multe situatii…?

Ca am card sau nu, ca sunt asigurata sau nu… tot platesc… Ca platesc mai putin? Si daca vreau sa platesc cat face, refuzand – ca exemplu – compensatia de la stat?

In cam prea multe domenii ale vietii incepe sa-mi spuna "statul" ce e mai bine si mai confortabil pentru mine... :foottap:
Daca esti asigurata in sistem privat, asta pentru discutia noastra - cardul cu microcip - inseamna ca esti neasigurata in sistemul public si sigur, in situatia de doamne fereste, societatea la care te-ai asigurat iti va plati costurile spitalizarii si, ma rog, ce clauze mai sunt in acea asigurare.......

Daca esti asigurata in sistemul de stat e un nonsens sa vrei sa platesti asistenta medicala integral, daca poti s-o platesti partial...... In evidenta informatica tot intri, cu voia sau fara voia ta - vorbim aici principial - pentru ca statul vrea sa stie drumul banilor, vrea sa stie si sa faca statistici care in final pot sa duca la conturarea unor politici medicale. Eu vorbesc aici principial. Sigur ca implementarea sistemului va avea si "hopuri", dar asta nu inseamna ca trebuie sa le luam in nume personal si sa invinuim sistemul ca vrea sa ne alinieze pe toti ca pe niste roboti.
Elga, draga mea prietena :)
O ruda a fost operata saptamana trecuta la Timisoara, pe cord.. Este asigurata. A platiti TOOOOOT, inclusiv anestezicile. In total 4000 Euro i-a cerit medicul !!! Sa nu crezi a a fost in spital particular ci in unul de STAT. Atentia pentru chirurg si anestezist, asistente a fost separat...
Mai intai , cu banii ce implica costurile petru carduri sau microcipuri,, ar trebui sa se puna la punct sistemul, sa cumpere fete de perne ( trebuie sa mergi si cu perina de acasa), tehnica medicala, medicamente si pansamente, sa repare saloanele si mobilierul, sa se asigure mancarea si tot ce are nevoie un bolnav, apoi sa se vorbeasca de "politici medicale", sau carduri de sanatate...
Daca nu ar fura Casele de sanatate, ar fi bani dupa asigurarile platite de oameni. IN spitale cad peretii, tehnica mdicala e veche, dar si nereparata, ca nu sunt bani... pentru ca au rasarit Casele de sanatate, ca si sediile bancilor. In plus mai sunt si o multime de functionari bine platiti in falnicele case . Ei nu stau in frig ca si bolnavii.. Casele de sanatate reprezinta o VERIGA IN PLUS, in sistemul de sanatate, care toaca banii ...

Spun asta, pentru ca eu de 10 ani nu am avut probleme de sanatate, dar platesc lunar 210 lei, asigurarea - iar acum , dupa o operatie facuta la Cluj,( ca in judet nu avem chirurgi pentru tiroidectomii)- nu beneficiez de medicamente compensate ( pt ca nu sunt trecute pe lista), iar injectiile mi le fac la Urgente cu seringi cumparate de mine si platesc, fiecare injectie.. Este afisat pretul... Locuiesc la 3 minute de spital, ca altfel, le-as face acasa..particular..
Deci, ce avantaje am ca sunt asigurata, cu card sau fara card, daca asta e nemaipomenitul sistem medical in Romanica noastra?
Sunt suparata rau :( si nu degeaba...

Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
ContSters122901, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce ascunde cardul de sanatate (in microcip)!!! nucu$ nucu$ Iata prezentarea opiniei unui medic român, nu oricare, despre cardul de sănătate. Citiţi şi spuneţi şi altora, poate aşa realizăm cât este de grav ... (vezi toată discuția)
În fișa medicală a copilului meu apar diverse boli de care nu a suferit și tratamente de care nu a beneficiat. ce pot face pentru a soluționa problema și în ce fel mă poate afecta acest lucru? Gianina Cosmina Gianina Cosmina Buna ziua.Am o fetita in varsta de 11luni. De cand s-a nascut am inscris-o la medicul meu de familie. Saptamana trecuta am dorit sa schimb medicul, am fost la ... (vezi toată discuția)
Abuz acte biometrice - cardul national de sanatate gabi.cristi gabi.cristi Buna ziua, As dori sa-mi indicati/recomandati daca se poate unde exact pot gasi un avocat specializat in problema privind mizeria care se intampla cu actele ... (vezi toată discuția)