? Am ramas vaduva de curind dupa o convietuire de 27 de ani ,dar casatoriti legal doar 10.Avem un baiat in virsta de 24 de ani .Apartamentul in care locuim a fost cumparat doar pe numele decedatului eu fiind trecuta ca girant platitor.Intrebarea mea este cit mi se cuvine mie si cit fiului meu eu fiind de 20 de ani intretinatorul familiei
Depinde cand a fost cumparat apartamentul: inainte ori dupa incheierea casatoriei.
Daca este in timpul casatoriei, cca 65% revine d-voastra. restul fiului.
Daca este inainte de incheierea casatoriei nu aveti decat un drept de creanta reprezentand contravaloarea contributiei d-voastra la achitarea pretului contractului de vanzare-cumparare al apartamentului.
nu ati spus ce era mai important, cand a fost cumparat apartamentul, dupa ce v-ati casatorit civil sau inainte?
1. daca bunul e obtinut in timpul casatoriei, e bun comun si se va imparti doar 1/2 din el ( partea sotului decedat) innfelul urmator: 3/4 copilul si 1/4 dvs;
2. daca apartametnul a fost obtinut inainte de casatorie, se va imparti intreg bunul: 3/4 copilului si 1/4 dvs.
restul, ce ati investit dvs., pe cine ati intretinut, veti contacta un avocat sa va spuna ce se poate face si cam cat costa o astfel de actiune ( nu putin, din pacate.....)