avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concedierea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concedierea

Lucrez la o firma si eu si sotia mea.Conducatori firmei doresc sa faca concedieri,dar nu concedieri colective .Este corect ca concedierea sa afecteze unul din cei doi soti mentionez ca suntem angajati pe durate nedeterminata
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:34, 28 Iulie 2010
1. Angajatorul poate desfiinta orice loc de munca si poate concedia pe ocupantul acestuia, indiferent de faptul ca si sotia sau sotul lucreaza tot la el sau ca au anumite probleme sociale. Aceasta masura o ia pe riscul lui si pe banii lui.
2. Dar, in asemenea cazuri, s-ar putea sa va ofere un alt loc de munca pe care il are vacant.
3. Daca nu exista nici aceasta posibilitate atunci o sa va concedieze si o sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
Angajatorul mi-a comunicat ca acesta aste unul din criteriile de disponibilizare.In societate exista sindicat recunoscut de directorat.Membrilor biroului sindical lea vost prezentat un protocol cu o lista de disponibilizati. Sindicatul nu avrit sa semneze protocolul pentru ca directorul societati nu a venit cu un plan de concediere colectiva din toate compartimentele intreprinderi si ne dorind sa desfiinteze posturile disponibilizare sperind ca in scurt timp societeta sa merga la capacitatea maxima.
Vreau sa va spun ca este vorba despre o societate cu actionariat majoritar al consiliului local care presteza servicii catre populatie
Daca aveti sindicat atunci este bine, va sti sa va apere interesele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere sot-sotie cukrasz_kata cukrasz_kata Buna ziua! Am lucrat cu sotul meu la aceasi intreprindere, pana in februarie, cind s-au facut reduceri. Eu am fost tirmisa in somaj.In contractul colectiv ... (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizare colectiva cris-gabi cris-gabi Buna seara, am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema: eu si sotul meu suntem angajati la aceeasi societate. Am fost anuntati ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Poate angajatorul sa dea afara o femeie insarcinata? murgusergiu murgusergiu buna seara,am si eu o mica nelamurire: sotia este insarcinata in 9 sapt. lucreaza la o firma de aprox 2 ani,si lucreaza la 2 grade timp de 16 ore pe zi. din ... (vezi toată discuția)