caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
am sa scriu alta poveste! Eu personal sunt o victima a statului comunist si dupa parerea mea as putea sa dau in judecata statul chiar pt acest fapt ca exist! in 68 cand m am nascut eu sa dat un decret ce interzicea avortul in 70 in ianuarie mama mea a murit tot din cauza statului facand un avort clandestin si murind pe patul de spital! daca lasam mereu statul asta impersonal sa faca ce vrea el unde vom ajunge?? democratia nu inseamna egalitate ci doar puterea individului si a ideilor novatoare! asta e parerea mea
Mai sa fie!... femei care se lupta pentru drepturile barbatilor, numai in Romania se poate intampla acest lucru. Mai consultati si legislatia altor tari (cele mai democrate) si veti constata ca aveti chiar prea multe drepturi. Oare intr-o familie normala, se cheltuieste numai 25% din salar pentru copil?
raspuns pt valy! odata cu schimbarea legislatiei fiecare parinte ar trebui sa contribuie in mod egal din punct de vedere financiar draga mea!eu stiu ca sunt multe femei ce fac un copil pt pensia alimentara si daca s-ar putea sa fie si libere de sarcini dar nu asta e problema pt ca e problema lor cum gandesc!in primul rand trebuie sa primeze copilul si apoi banii!noi repede ca romanul cu gandul la malai!imi pare rau daca te contrazic dar egalitate nu inseamna o cota cat mai mare din venit
Legislatia actuala stipuleaza ca ambii parinti au aceleasi obligatii fata de copiii lor minori (Codul Familiei si Legea 272/2004).
Marea problema este ca in practica nu se prea ia in considerare lucrul asta. Asa cum spuneai, multe femei fac copii numai pentru pensia alimentara si cauta orice pretext sa introduca actiuni in instanta pentru marirea cuantumului.
Judecatorii se ghideaza dupa cei 25/33/50%, fara a lua in considerare ca si mama are aceleasi obligatii sa-i ofere copilului/copiilor cele necesare. Un exemplu: daca un parinte (subliniez: parinte) plateste lunar 1000 RON si celalalt parinte ar contribui cu aceeasi suma, eu zic ca 2000 RON ajung pentru nevoile lunare ale unui copil de orice varsta!
Problema este ca in practica se pune problema altfel (mai ales de catre mame), si anume parintele ce plateste trebuie sa acopere toate nevoile de ordin financiar ale copilului (vorbesc despre caz concret). Unde e dreptatea si egalitatea aici?
Marea mea nedumerire rezida in diferentele frapante dintre legea in sine si aplicarea ei. Aici ar trebui niste schimbari, parerea mea! Atata vreme cat solutionarea cauzelor sta in mana a 3 oameni, care de cele mai multe ori sunt femei, la ce te poti astepta ca barbat? In Romania mori cu legea in mana.
ma bucur ca ai inceput sa ma intelegi si ca nu urmaresc interese personale asa cum gandesc marea majoritate a oamenilor astazi am fost la protectia copilului pt ca fiului meu in varsta de 3 ani i se ingradeste dreptul la educatie!cu mari eforturi am reusit sa l inscriu la o gradiniti cu program prelungit iar acum parintele tutore nu mai doreste acest lucru cu toate ca initial a fost de acord mentionez ca eu mi am asumat intreaga raspundere materiala in legatura cu costurile gradinitei ce e de facut??
Divort cu minori
john25
Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)