avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare agentie de turism
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare agentie de turism

Doresc sa infiintez o agentie de turism.Am brevet de manager pentru o agentie detailista, dar sunt si economista.Eu lucrez in alta parte, loc de munca la care nu vreau sa renunt, cu norma intreaga.ACUM:pot infiinta agentia avand contract de munca partial de 2 ore ca si manager?Sau sa ma trec doar ca administrator -cu brevet-si sa angajez pe cineva cu norma intrega ?(tinand cont ca nu pot infiinta o societate fara sa am un angajat cu norma intreaga)Pot sa-mi tin singura contabilitatea fara sa-mi fac contract de munca?
Cel mai recent răspuns: ramona_c , utilizator 16:16, 18 Septembrie 2007
as vrea sa-mi infiintez si eu o firma de turism virtuala care sa se adreseze doar turistilor straini. am inteles ca agentie nu poate fi. asadar, intreb, ce fel de firma poate fi? pe cine ar trebui sa intreb: avocat, contabil etc?
ela david a scris:

ramona_c a scris:

As dori sa stiu daca se poate sa deschid o firma , un fel de agentie de turism , dar sa am activitate doar pe net , in sensul ca voi colabora cu hotelurile din tara si voi face rezervari direct de pe site-ul meu , dar nu stiu daca se poate fara sa am licenta sau brevetul de turism. Eu sunt studenta la ase la turism si inca nu am licenta , dar nu am nevoie de sediu doar de firma.


O firma poti deshide, dar nu o agentie de turism.Pentru a deschide o agentie de turism ai obligatoriu nevoie de brevet de turism si de un sediu.


si eu vreau cam acelasi lucru. insa nu inteleg atunci, ce felş de firma imi pot deschide? pe cine ar trebui sa intreb: avocat, contabil etc? si firma asta cum ar functiona? nu as mai avea nevoie de licenta de turism?
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2007
heticobai, utilizator
Se poate daca infiintez o firma de prestari servicii ?
Va rog daca stie cineva , o firma de prestari servicii ar putea inlocui o agentie de turism pentru rezervari la hoteluri pe net? Si daca da , care ar fi codul caen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brevet manager turism - angajat ore lucratoare GabrielaMZ GabrielaMZ Buna ziua, Sunt angajat full time (8h lucratoare/ 5 zile pe saptamana) intr-o companie dar in paralel imi voi ajuta prietenul in deshiderea unei agentii de ... (vezi toată discuția)
As dori sa imi deschid o agentie turism samire07 samire07 As dori sa imi deschid o agentie de turism dar care sa nu aiba un birou pentru lucrul cu publicul prefer sa lucrez pe internet.Este posibil si care sunt ... (vezi toată discuția)
Agentie de turism irinacer irinacer Buna ziua ! As vrea sa imi deschid o agentie de turism si am cateva nelamuriri: 1. daca eu sunt asociat unic la firma si am si brevetul de turism, cum pot ... (vezi toată discuția)