avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea175/16.07.2010 - scutirea penalitatilor la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea175/16.07.2010 - scutirea penalitatilor la intretinere

Buna ziua. din nefericire din luna februarie sunt in somaj, situatie care ma impiedica sa-mi achit datoriile la zi la intretinere, drept urmare am acumulat ceva datorii (jumatate din suma datorata sunt penalitati). Am incercat sa le explic celor de la asociatie, proasta alegere, pt ca am intrat in razboi cu ei, la modul ca eu incerc sa vb in timp ce ei tipa la unison. Drept urmare am ales calea cea mai civilizata si legala in acelasi timp, am intocmit o adresa trimisa prin posta cu confirmare de primire, adresa in care le-am explicat situatia in care ma aflu si am adus in discutie legea 175/16.07.2010 care vine in ajutorul celor datornici, sau asa ar trebui. Am anexat si copii la cupoanele mandat de somaj, a carnetului de evidenta, care sa sustina veridicitatea celor declarate (precizez ca locuiesc singura, deci e un singur venit de 500 lei). Am primit doar un raspuns verbal si anume ca legea nu este retroactiva, atunci eu ma intereb: pentru cine a fost data legea pentru cei ce sunt deja datornici sau pentru cei ce urmeaza sa fie? E o intrebare idioata, cu toate astea mi-o tot repet in minte. Ba mai mult cica cei de la asociatiile din Bacau (am uitat sa va zic ca locuiesc in Bacau), n-ar fi de acord cu legea, si iar ma intreb: legea e valabila doar pentru anumite zone? Poate fi aplicata cum vor ei, si cand vor ei? Normele nu au aparut, si am citit pe forum ca ar putea dura pana la 6 luni. Intentionez sa-mi achit debitul, dar ma tem ca ei imi vor stinge doar penalitatea. Pana atunci ma dau cu capul de pereti si imi strofoc creerii cum sa fac sa-mi achit datoria, nu e rea vointa, e imposibilitate, neputinta, iar ei parca ar fi caini, nu vor sa inteleaga. As vrea sa ma debransez, chit ca o sa fac turturi la iarna, dar nu stiu cum sa fac, ca daca nu achit integral nu-mi dau voie sa ma debransez. Unde ar tr sa ma duc, si ce ar tr sa fac? Parca am intrat intr-un cerc vicios, si nu mai stiu cum sa ies. Imprumut n-am cum sa fac, am credit ipotecar, si sunt SOMERA, risc sa raman si fara casa. Ce sa fac sa-mi pun streangul de gat? Sunt prea tanara sa ma ratez in halul asta, vreau sa rezolv problema legal. Va rog ajutati-ma cu o idee, cu o modalitate legala de a-mi rezolva problema, nu vreau sa ma mai cert cu nimeni. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: georgetrif2004 , utilizator 23:23, 25 Octombrie 2011
Duceti dovada veniturilor dv. si anexati-o la cererea de scutire a platii penalizarilor
....si comunicati administratorului ca nici nu va aparea metodologie de aplicare a legii
....si ca este obligat sa aplice legea, buna, rea, exista si trebuie aplicata!
am anexat cererii adeverinta de salariu si copii dupa actele de identitate a membrilor familiei de unde reiese ca avem un venit mai mic de 1000 ron pe membru de familie dar nu am cu cine ma intelege ,initial nu au dorit sa-mi ia banii care reprezentau suma totala a restantei la intretinere 1998 ,56 ron , la aceasta suma avem calculate penalitati 1009 ron,am achitat 2000 ron iar acum cand s-a afisat intretinerea apar cu restanta la intretinere si penalitati in valoare totala de 1138 ron. Va dati-mi un sfat cum sa procedez.Multumesc
Nu am date complete si e si greu sa ne lamurim pe forum ce e in contabilitatea asociatiei dv........ dar ma bate gandul ca va penalizeaza penalizarile, ceea ce este complet interzis.
Intrebati asta si nu platiti penalizarile.
Platiti-va numai intretinerea, nu si penalizarile.

Daca ajungeti in instanta, administratorul va trebui sa prezinte modul cum a calculat penalizarile, plus ca aveti dovezi si pentru scutirea de penalizari.

Faceti reclamatie la primarie, la biroul pentru relatii cu asociatiile de proprietari asupra modului cum sunt calculate penalizarile si faptului ca nu va primesc dovezile de scutire a lor.
mai oameni buni, ce tot ii dati inainte cu "platiti debitele" ca daca te duci la ei(asociatie) nu iti accepta plata numai a debitului ,ti se solicita si plata penalitatilor.eu am incercat la fel, sa platesc numai debitul,i-am convins o perioada,cu promisiuni ca o sa achit si penalitatile,dar la un moment dat mi-au spus ca gata,trebuie sa platesc si din penalitati.Cand am invocat Legea 175/16.07.2010,au inceput sa-mi spuna ca e o gogorita, ca nu o aplica nimeni,ca nu sunt norme,adika sa platesc si penalitati.Nu au vrut sa-mi accepte cererea de scutire de penalitati,nici documentele cu dovada venitului,deci eu nu am nici o proba ca am vrut sa cer scutirea!Asta sigur e abuz!Dar ce poti sa faci?Nimic!.Mai mult, acum cateva zile m-au amenintat ca daca nu achit macar 1000 lei pana pe 25 octombrie, ma vor da in judecata si deci va trebui sa platesc si celelalte cheltuieli(proces) vreo 15% zic ei din suma ce face obiectul procesului.Eu stiam ca Asociatiile se formeaza din proprietari , in scopul protejarii acestora si a unei mai bune organizari,etc.,dar se pare ca de fapt se formeaza o dictatura din care fac parte presedintele,contabilii,casierii asociatiei impotriva proprietarilor care reprezinta de fapt asociatia in sine.In ce stat traim?Eu unul m-am saturat!M-am saturat sa ma tot opreasca pe strada si sa-mi tot spuna: "mai omule,mai achita si tu din datorii",de parca eu nu as vrea!Si cand ma duc la casierie,raspuns invariabil: Da, dar trebuie sa achitati si penalitatile!Adica nu mai termini niciodata! Ce ma sfatuiti sa fac? Astept un raspuns de la o persoana avizata!Va multumesc anticipat!
Sunt in litigiu cu asociatia, nu se prezinta documentele solicitate, mi-am angajat avocat si a trecut un an de cand se taraganeaza procesul din cauza administratorului. In luna mai a dat un raspuns din pix si neprobat. Dar o sa merg mai departe, cunosc si faptul ca a rostogolit penalitatile, Imi doresc sa fie un precedent pentru toti romanii si sa nu mai aplecam capul in fata tuturor mai ales ca banii ii muncim nu ii furam.:((:strong:

Alte discuții în legătură

Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Cum-se-aplica-legea-175-2010-cu-privire-la-neaplicarea-penalizarilor la intretinere catalin dana catalin dana Am o datorie la plata intretinerii si mi s-au perceput penalitati. Platesc lunar, dar datorita penalizarilor nu mai ajung la zi. Am fost la asociatie azi si ... (vezi toată discuția)
Legea 175 privind penalitatile galmi galmi Buna ziua, In decursul timpului am reusit sa adunam la intretinere o datorie de 2700 lei si penalitati de 2800. Acum 2 luni am facut un efort (imprumut) si am ... (vezi toată discuția)