avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... enigma mostenirii..:)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

enigma mostenirii..:)

sotia mea are un bunic vaduv de 30 de ani dar care incepand de la un an dupa moartea sotiei traiese in concubinaj. el ar vrea sa ii lase nepoatei lui ( sotiei mele ) mostenire imobilul.
care este cea mai buna solutie , vazand ca ii este teaama sa faca contract de v/c, iar dorinta lui este ca dupa moartea lui nimeni sa nu o dea afara pe concubina..
sau mai bine zis nepoata sa intr in posesia imobilului numai dupa trecerea in nefiinta a concubinei...
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:29, 30 Iulie 2010
@adutescu...cine sunt rezervatarii ca nu m-am lamurit...
Cred ca dl Adutescu a inteles ca sunt doi nepoti - dar din cate vad eu exista o singura nepoata, si un frate... dar nu al nepoatei in cauza - ci al celui despre care succesiune se vorbeste.

Nepoata il inlatura de la mostenire pe fratele lui de cujus, asadar testamentul ramane o varianta ieftina prin care se poate rezolva cu suficienta forta juridica doleantele bunicului.
ovi_dragomir a scris:

@adutescu...cine sunt rezervatarii ca nu m-am lamurit...


"Socrul" si fratele lui, plecat din tara.
Bunicul vrea sa ii lase nepoatei, al carei tata traieste. Acest tata are si un frate ( cel plecat din tara)
:)
Got it?

@candidate_at_law
Acelasi raspuns, cu mentiunea ca se discuta despre succesiunea unei persoane care are doi copii in viata si doreste sa gratifice o nepoata ( fiica unuia dintre copiii lui).

Cititi speta atent.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau act vanzare-cumparare Aleex123 Aleex123 Buna Seara, am o mica nelamurire, In seara aceasta bunica sotiei mele, mi-a spus ca doreste sa lase mosterine casa de la tara si pamantul, sotiei mele, Cum ... (vezi toată discuția)
Legat de o viitoare mostenire . incerc sa explic detaliat o anumita ... gratiela26 gratiela26 Legat de o viitoare mostenire . Incerc sa explic detaliat o anumita situatie : Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)