avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calculul impozitului pentru tichetele de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calculul impozitului pentru tichetele de masa

Am distribuit tichete de masa in data de 27iulie2010 pentru luna iulie.Se retine impozit pentru ele la lichidarea lunii iulie ?Se retine 16% numai pentru valoarea lor sau se introduce val.tichetelor in net si se ia impozit cumulat?
Cel mai recent răspuns: elaolteanu , utilizator 19:14, 7 August 2010
Buna seara,
Am urmarit modul de calcul pt tichetele de masa si am constatat ca pentru cei cu salarii mai mici si care beneficiaza de deducere personala acestia sunt penalizati prin micsoarea deducerii personale si cresterea impozitului pe salarii ceea ce este duce la incalcarea principiului nediscriminarii. Acesti salariati suporta din restul de plata (venitul net din salarii) mai mult de 16%. In exemplul dat mai sus salariatul suporta din net un impozit de 17,83%. Pe cand un salariat care are un salariu mai mare de 3.000 lei nu are deducere plateste pt acelasi nr de tichete 16% asa cum prevede lege.
Corect mi se pare sa nu fie afectata deducerea personala astfel incat cota de impozit sa fie cea reala adica de 16% aplicata la valoare tichetelor de masa nu mai mult.
Astept si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri de masa midadu midadu As vrea sa stiu cum se impoziteaza bonurile de masa.Suma aferenta acestora se aduna cu venitul brut din care se calculeaza 0,05% somaj, 10,5 % pensii si 5,5 % ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa afecteaza valoarea deducerii din statul de plata? agnes1999 agnes1999 Va rog sa-mi explicati, daca tichetele sunt asimilate veniturilor salariale si apare impozitul aferent pe statul de plata, cum e cu deducerea personala ? ... (vezi toată discuția)