am nelămuriri şi aştept păreri la următoarea problemă : un SRL din 2009 are sediu social fără activitate (închiriază o cameră de la firma de contabilitate, dar efectiv acolo exista un alt SRL de contabilitate) şi nu are alt punct de lucru stabil, are 2 angajaţi cu CIM care însă lucrează la domiciliul lor propriu (comerţ prin internet şi gen teleshoping).
Nu am gasit nici un text de lege referitor la obligativitatea unui punct de lucru sau mai bine zis sa autorizezi activitatea la un anumit sediu. Logica îmi spune că are firma 50 de obiecte de activitate în AC, din care poate desfasura cele care sunt activate în sensul că faci menţiune de autorizare la un anumit punct de lucru unde vei desfăşura acel tip de activitate.
Ce se întâmplă în cazul de mai sus, la sediu nu pot declara că acolo nu se întâmplă nimica, la locul unde se desfăşoară activitatea, nu există punct de lucru, fiind domiciliul propriu al angajaţilor (cu CIM la domiciliu în forma legală) şi ar fi exagerat să deschid punct de lucru la ficare angajat.
Am căutat în texte de lege, deşi nu prea am găsit, dar ştiu că este obligatoriu să afişezi certificatul constator pentru autorizarea unui punct de lucru, de aici concluzionez că este obligatoriu şi să autorizez obiectul de activitate care "se lucrează" (dacă ştiţi actul normativ, menţionaţi vă rog).
Actualmente societatea lucrează cu un sediu social fără activitate, fără puncte de lucru, fără să fie autorizat obiect de activitate, cu doi angajaţi cu forme legale (CIM la domiciliu), nefiind controlat până în prezent şi nimeni nu a ridicat această problemă, de altfel fiind în regulă.
Dupa cum spuneam e suficient sa aiba autorizata activitatea respectiva la ORC (comerţ prin internet şi gen teleshoping ) fara a fi necesar punct de lucru . Mergeti la orc si autorizati CAEN ul respectiv pt. activitate in afara sediilor sau la la beneficiari