avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal sa ai doua contracte de munca, ambele cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal sa ai doua contracte de munca, ambele cu norma intreaga?

Buna ziua, sunt intr-o mare dilema... Sunt angajat la o firma privata cu norma intreaga. De curand mi s-a ivit oportunitatea sa lucrez si la stat, tot cu norma intreaga, pe un post temporar(concediu pre si post-natal), si nici macar cei de la ITM nu au stiut sa-mi spuna daca e legal sau nu sa am 2 contracte de munca cu norma intreaga. Apelez la dvs. in speranta ca ma veti putea ajuta. Mentionez ca atat firma privata cat si institutia de stat activeaza in domeniul sanatatii. Va multumesc !
ctynn a scris:

art. 101 , 109, 110 fac referire la timpul de munca in cadrul unui singur c.i.m. .
a avea mai multe c.i.m. la angajatori diferiti nu este nelegal.

Am am facut referire la doi angajatori diferiti ! Oare este greu de inteles ?
saamy a scris:

ctynn a scris:

art. 101 , 109, 110 fac referire la timpul de munca in cadrul unui singur c.i.m. .
a avea mai multe c.i.m. la angajatori diferiti nu este nelegal.

Am am facut referire la doi angajatori diferiti ! Oare este greu de inteles ?

unde!?
Da, este perfect legal.
Mult succes.
Interdictia de a depsi un numar de ore se refera la un singur cim, la un anume angajator.
Sa abordam problema practic. In contractul de munca aveti o rubrica care specifica programul de lucru, intervalul orar, sa presupunem ca de la 8-16 sinteti la serviciul de la stat. Apoi la privat, va trebui sa aveti un ALT interval orar, inscris in contractul de munca, interval care va cuprinde si ore de noapte, care presupun sporuri si acordarea de zile libere, etc. Deci ar trebui ca al doilea contract sa prevada munca de la ora 16, 17... - la ora 24, 1... . Deci daca dumneavoastra rezistati si angajatorii va pot da de lucru in intervale orare distincte e ok. Aveti grija sa nu "prestati" activitate in acelasi interval orar pentru ambii angajatori, pentru ca din pozitia de angajat la stat constituie abatere disciplinara, in plus activitatea din privat sa nu fie in conflict de interese cu cea de la stat... si multe alte asemenea marunte detalii care va pot duce la probleme juridice...
1. Sunt angajatori (privati) care admit si astfel de suprapuneri de program in CIM numai sa-l aiba angajat pe acel cetatean, capabil.
2. Atata timp cat pentru fiecare CIM se platesc toate taxele si contributiile nu vad undear fi ilegalitatea.
3. Problema cea mai importanta este daca salariatul in cauza are posibilitatile fizice si mentale sa poata sa faca fata.

Alte discuții în legătură

Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca simonna38 simonna38 Cate ore pot lucra legal pe saptamana avand 2 contracte individuale de munca ? multumesc. (vezi toată discuția)
Inspector ssm - mai multe cim demnitate2 demnitate2 Buna ziua, Am curs Inspector SSM , 80 ore si lucrez ca lucrator desemnat la un anteprenor general. Am multe oferte de la subcontractori. Eu stiu ca am voie ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca HCGY777 HCGY777 Buna ziua, am o inrebare, pot sa am 2 CIM de 8 ore , dar la firme diferite? Este legal? Daca nu este legal imi puteti spune care este metoda legala? (vezi toată discuția)