in urma cu 2 ani am primit de la un client un cec ca plata pt o factura, ulterior acesta a cerut decalarea termenului de plata emitand un nou cec la o data ulterioara numai ca firma careia eu ii girasem prima fila nu a vrut sa retraga de la plata cecul si astfel au ramas si in posesia celei dea doua file pe care ulterior au introdus-o la plata. dupa ce a fost refuzata de platitor eu am achitat contravaloarea filei . la plangerea emitentului filei mie mi-a fost intocmit dosar penal pt tentativa de inselaciune. este sau nu aceasta infractiune prevazuta de CP si care sunt elementele constitutive ale acesteia?
puteti sa va probati nevinovatia in fata instantei de judecata intrucat din ce ati relatat fapta nu se incadreaza in prevederile art 215 cp. legal ar trebui sa fiti achitat.
Asta nu inseamna ca veti fi si condamnata.
Trebuie sa va probeze vinovatia. Prezentativa la toate termenele, abordati un comportament sincer, colaborati cu "organul", exercitati toate caile de atac.
Angajati-va un avocat.
Art. 215 Cod penal prevede la alin. (1) "Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani'.
Valabilitate fila cec
gev
Buna ziua,
Am un client care doreste sa aman introducerea in banca a filei CEC deoarece nu are bani in cont. Am doua intrebari:
1) Cat este valabila fila ... (vezi toată discuția)
Fila cec
ContSters111614
Buna ziua.As dori daca se poate un raspuns:acum mai bine de un 1 an am trimis marfa la un client care in schimbul ei a trimis o fila cec in alb doar semnata ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin
Cent
Am avut o discutie du un coleg. El sustine ca emiterea de bilete la ordin fara acoperire poate fi incadrat la infractiuni.
Este adevarat. Daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)