avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de intretinere

As vrea sa stiu cum pot obtine desfiintarea unui contract de intretinere din culpa intretinatorului. Sunt deja in recurs, el a adus doi martori care au spus ca l-au vazut venind incarcat cu sacose la intretinuta. Minte. Am inscrisuri in care rezulta ca intretinuta isi plateste singura curentul electric si alte mici cheltuieli. Am martor care a declarat ca individul nu vine aproape niciodata.La fond ni s-a respins actiunea, pe motivul ca martorii sai au fost mai credibili. Paratul este politist intr-un orasel de provincie si si-a cam aranjat probele. Multumesc !:help:
Cel mai recent răspuns: eledi , utilizator 09:24, 16 August 2010
In primul rand, cine sunteti dvs. in acel contract?
In al doilea rand, cum s-a terminat recursul?
In al treilea rand, mi se pare ca vorbim de 2 martori ai lui, contra un martor al intretinutei. Cam... inegal, oricum ai da-o...:(
Apoi: contractul de intretinere este periodic, mai puteti incerca odata rezilierea, si inca odata, cu probe mai puternice: intretinuta sa pastreze si alte chitante, sa implice si alti cunoscuti in ... intretinerea de una singura.
Apoi: de analizat oportunitatea unei plangeri pentru marturie mincinoasa
Apoi: la starmutarea pricinii v-ati gandit? Poate pe viitor...
Eu sunt avocatul intretinutei. A avut doi martori, din care unul a dat o declaratie destul de vaga, de aceea nu l-am mentionat. Sansele de a-l da din nou in judecata scad progresiv. A mai fost dat o data, femeia intretinuta s-a dus fara avocat. A doua oara, deja paratul era pus in tema. Acum ii trimite pachete batranei dar aceasta refuza primirea lor intrucat i s-a vorbit urat si a fost tratata cu lipsa de respect dupa facerea actului. Mi se pare aproape imposibil sa reuseasca ceva a treia oara. El deja isi preconstituie probe.
Aha! Intr-adevar, greu in viitor, cum ziceti, din cauza ca, de fapt, acum nu mai aveti motive de reziliere (omul executa partea lui de contract).
Nu stiu in ce masura aveti sanse in recurs, poate, cu putin noroc, obtineti o casare, ori reaudierea martorilor (dvs.) nehotarati, ori o stramutare...
Sau, daca situatia o permite, intretinuta ii adoarme momentan vigilenta, ca sa il surprinda mai tarziu cu neexecutarea (poate dupa un timp intretinatorul uita sa mai trimita pachete, ori apar nevoi noi pe care el nu le va acoperi).
Ce bine ar fi fost daca ar fi existat martori pentru insulte si pentru ne-intretinere...

ps: fain ar fi daca si contractele de intretinere s-ar putea revoca precum donatiile, pentru "insulte aduse donatorului" :(
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
smeagull, utilizator
Multumesc Smeagull pentru colaborare!
Totusi, intretinatorul executa acum, sa spunem, o parte din obligatiile sale. Dar noi vorbim despre perioada anterioara datei in care a fost dat in judecata cand el nu ii trimitea pachete, nu ii platea darile, nu ii cumpara lemne, etc. Singurele lui dovezi sunt declaratiile mincinoase ale martorilor. :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire dosar ContSters196871 ContSters196871 Buna. As dori sa stiu daca o persoana este inchisa(in puscarie), poate sa ceara revizuirea dosarului, poate singura sau numai prin intermediul avocatului? O ... (vezi toată discuția)
Martor ContSters211210 ContSters211210 buna ziua, am fost martora intr-un proces civil am depus marturie la care nu eram sigura pe raspuns-stiam amanunte de la parata iar la unele intrebari am ... (vezi toată discuția)
Proces civil vrani vrani Buna seara ! Sunt parte intr-un proces civil de reziliere contract de intretinere , recurs aflat la Curtea de Apel , si ramas in pronuntare. Pt. martorii ... (vezi toată discuția)