avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... vechime 5 ani in sistem
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

vechime 5 ani in sistem

ce faci dupa 5 ani de vechime sa ajungi procuror fara sa faci inm, de ce acte ai nevoie?
Cel mai recent răspuns: Lawyer Criminal , Avocat 16:25, 4 Martie 2011
Da sunt 2 examene
- admitere INM - pt absolventi de drept care nu au vechime in specialitate, se desfasoara o data pe an, se face Institutul, in acest moment dureaza 2 ani in Bucuresti, dupa absolvirea Institutului devii magistrat stagiar 1 an, dai examen de capacitate si devii definitiv
- admitere magistratura direct pe post pt cei care au vechime in specialitate juridica de minim 5 ani la data organizarii examenului. In ultimii 2008-2009 s-a dat examen primavara si toamna. Se face un curs de pregatire, care initial era de 6 aluni, acum din pacate fiind redus la 2 parca. Repartitia se face pe posturi in functie de nota, cu cat ai nota mai mare cu atat ai posibilitate sa alegi mai repede.
Sper sa fi fost de folos informatiile dar cu tot respectul, le puteati afla de pe forum, sau siteul inm, csm ;)
Daca in intervalul asta am lucrat la societati diferite si am intreruperi de o luna sau doua, pana la noua angajare exista riscul sa nu pot sustine examenul de intrare in magistratura?
negrila a scris:

Daca in intervalul asta am lucrat la societati diferite si am intreruperi de o luna sau doua, pana la noua angajare exista riscul sa nu pot sustine examenul de intrare in magistratura?

Daca prin adunarea perioadelor efectiv lucrate (deci exclusiv lunile de intrerupere) insumezi 5 ani atunci te poti prezenta.

Daca prin adunarea perioadelor efectiv lucrate (deci exclusiv lunile de intrerupere) insumezi 5 ani atunci te poti prezenta.

esti sigur ca e asa? eu am auzit acum la exam din ian.,de la un alt candidat ca nu se poate decat daca ai continuitate...o fi fost el prost informat ?
va rog, daca aveti un raspuns sigur sa ma ajutati, eu deocamdata nu am decat 3 ani in sistem, si deja sunt la al 2-lea job(consilier juridic), si nu as vrea sa imi fac degeaba sperante. Sper ca pana atunci sa nu se schimbe si legea.

Alte discuții în legătură

Admitere Anamaria_Larisa Anamaria_Larisa Vreau sa mi se explice si mie care este diferenta intre \"admitere in magistratura\" si \"admitere la Institutul National de Magistratura\" (vezi toată discuția)
Conditii pentru a te putea prezenta la ex de admitere in magistratura Sorin_cr Sorin_cr O mare nelamurire am si eu cu privire la aceste conditii: este necesara aceasta vechime de 5 ani pentru admiterea la csm sau la inm?? a inceput sa ma ... (vezi toată discuția)
Amanare concurs admitere in magistratura noiembrie 2010 mario33 mario33 CSM-ul a anuntat ca este posibil ca anul acesta, in contextul situatiei economice a tarii sa nu se mai organizeze concurs de admitere in magistratura. Cine ... (vezi toată discuția)