avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

BUNA ZIUA VREAU SA FORMULEZ O PLINGERE IMPOTRIVA SOLUTIEI DATA DE PRIM PROCURORU ADJUNCT AL TRIBUNALULUI ROMAN CUM PROCEDEZ AJUTATIMA ! VA MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: cipriang4s , utilizator 18:02, 31 August 2010
Art. 278 C pp nu mentioneaza nimic despre procurorul adjunct. . Plangerea impotriva actelor , solutiei prim procurorului se adreseaza instantei . Daca prim procurorul deleaga competenta sa procurorului adjunct in a solutiona plangerea impotriva actelor procurorului , nu inseamna ca partea nemultumita sa se mai adreseze si prim procurorului si abia apoi instantei, fiindca in acest caz ne iese un grad de jurisdictie in plus. Nu credeti?
Poate doar daca prim procurorul adjunct este de fapt si procurorul de caz.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
ContSters47264, utilizator
In speta,primul procuror adjunct este procurorul de caz,deoarece el a solutionat in prima instanta plangerea,a dispus inceperea urmaririi penale,ulterior sup si aplicarea amenzii potrivit art.18 indic.1 cpp,considerand ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni.
multumesc pentru raspunsuri eu de un model de plingere aveam nevoie
Domnule Prim Procuror

Subsemnatul(a) ........................., domiciliat(ă) în (localitatea) ............, strada .........., nr. ........., bl. ......., sc. ......., et. ......, ap. ......., judeţ (sector) ........., cod poştal ......, titular al cărţii de identitate seria ........., nr. ......., CNP ..........., având calitatea de inculpat (parte vătămată, parte civilă, expert etc), în dosarul penal nr. ......../........, mă plâng împotriva măsurii sau actului de urmărire penală prin care

Se arată care este măsura, actul, soluţia atacată
Prin luarea măsurii respective mi s-a adus o vătămare a intereselor mele legitime, pentru că......
Se arată motivele pentru care se contestă măsura, actul, soluţia atacată

De aceea, în temeiul art.275 (sau, după caz, art.278) din Codul de procedură penală, vă rog să desfiinţaţi măsura sau actul atacat (etc.) şi să dispuneţi măsurile legale.
Dovada vătămării intereselor mele legitime prin măsura (actul, soluţia) luată o fac cu următoarele mijloace de probă:

Se prezintă mijloacele de probă

Data Semnătura
intradevar prim procurorul adjunct a si fost procuroru de c az, banuiesc ca plingerea impotriva solutiei date de dumnea ei va ajunge tot la ia si va fi aceiasi solutie, pentru a merge i9n tribunal cu dosaru ce trebuie sa fac?

Alte discuții în legătură

Raspuns plangere impotriva rezolutei justlegal justlegal Am facut plangere impotriva unei rezolutii. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac daca nu am primit nici un raspuns timp de 30 de zile. Stiu ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Solutie prim procuror, nup impotriva unui atacator, ce pot face mai departe? Costin Savescu Costin Savescu Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate ... (vezi toată discuția)