Art. 278 C pp nu mentioneaza nimic despre procurorul adjunct. . Plangerea impotriva actelor , solutiei prim procurorului se adreseaza instantei . Daca prim procurorul deleaga competenta sa procurorului adjunct in a solutiona plangerea impotriva actelor procurorului , nu inseamna ca partea nemultumita sa se mai adreseze si prim procurorului si abia apoi instantei, fiindca in acest caz ne iese un grad de jurisdictie in plus. Nu credeti?
Poate doar daca prim procurorul adjunct este de fapt si procurorul de caz.
In speta,primul procuror adjunct este procurorul de caz,deoarece el a solutionat in prima instanta plangerea,a dispus inceperea urmaririi penale,ulterior sup si aplicarea amenzii potrivit art.18 indic.1 cpp,considerand ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni.
Domnule Prim Procuror
Subsemnatul(a) ........................., domiciliat(ă) în (localitatea) ............, strada .........., nr. ........., bl. ......., sc. ......., et. ......, ap. ......., judeţ (sector) ........., cod poştal ......, titular al cărţii de identitate seria ........., nr. ......., CNP ..........., având calitatea de inculpat (parte vătămată, parte civilă, expert etc), în dosarul penal nr. ......../........, mă plâng împotriva măsurii sau actului de urmărire penală prin care
Se arată care este măsura, actul, soluţia atacată
Prin luarea măsurii respective mi s-a adus o vătămare a intereselor mele legitime, pentru că......
Se arată motivele pentru care se contestă măsura, actul, soluţia atacată
De aceea, în temeiul art.275 (sau, după caz, art.278) din Codul de procedură penală, vă rog să desfiinţaţi măsura sau actul atacat (etc.) şi să dispuneţi măsurile legale.
Dovada vătămării intereselor mele legitime prin măsura (actul, soluţia) luată o fac cu următoarele mijloace de probă:
Se prezintă mijloacele de probă
Data Semnătura
intradevar prim procurorul adjunct a si fost procuroru de c az, banuiesc ca plingerea impotriva solutiei date de dumnea ei va ajunge tot la ia si va fi aceiasi solutie, pentru a merge i9n tribunal cu dosaru ce trebuie sa fac?