avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Drepturi in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Drepturi in perioada de preaviz

Sunt bugetara si sunt in perioada de preaviz.Beneficiez de dreptul de 4 ore/zi de munca cf.contract colectiv de munca unic pe tara in acest timp?
Secretarul insitutiei spune ca nu este legal.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:10, 20 August 2010
Cred ca ar trebui sa-i spui d-lui secretar ca este legal, dar nu obligatoriu. Sa vada in acest sens art. 99, alin. (4) din Legea 188/1999 :
(4) In perioada de preaviz, persoana care are competenta legala de numire in functia publica poate acorda celui in cauza reducerea programului de lucru, pana la 4 ore zilnic, fara afectarea drepturilor salariale cuvenite.
Iar ref. la CCMUN, art. 117 din aceeasi lege:
Art. 117. - Dispozitiile prezentei legi se completeaza cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu reglementarile de drept comun civile, administrative sau penale, dupa caz, in masura in care nu contravin legislatiei specifice functiei publice.
Acest din urma art. asa, sa fie obligatoriu!

Revin:
La incetarea raportului de serviciu, nu in toate cazurile se acorda preaviz.

Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
Darie Tudor, utilizator
citit cu atentie cuvintele " poate acorda.... "
daca in decizia de concediere, nu se specifica in mod clar, faptul ca nu se reduce timpul de munca, si motivatia ,atunci aveti dreptul la 4 ore/zi. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post aflat in litigiu anamaria81 anamaria81 Postul pe care il ocup in urma suspendarii deciziei de concediere, se desfiinteaza ca urmare a unei noi reorganizari si se infiinteaza alte posturi. ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a pune la dispozitia functionarului public eliberat din functie lista functiilor publice vacante addi68 addi68 Legea 188/1999 privind Statutul functionarilor publici prevedea in forma sa din decembrie 2012 la art. 99, par. (5) ca \\"În cazurile prevăzute la alin. ... (vezi toată discuția)