----1) la firma unde figurez ca angajata le-am spus ca incepand cu 31iulie sa ma dea in somaj. mi-au spus ca trebuie neaparat sa-mi dea preaviz si cica mi-au dat preaviz de pe 1august pana pe 10august. asa este normal sa se intample?
----2) pentru acest preaviz de 10zile ei mai platesc ceva la stat? CAS...etc. etc.? cum se platesc la un salariu normal? si daca da...cam cat ar reveni la un salariu pe cartea de munca de 1500ron?
----3) le-am dat acea adeverinta sa mi-o completeze contabila firmei deja se fac 2saptamani de cand le-am dat-o. chiar asa mult timp ia o foaie spre a fi completata? o alta solutie nu exista sa o completez eu? la somaj nu sunt inregistrate aceleasi date care le cer ei pe acea adeverinta? ca ma duc acolo...si le fac eu rost daca e chiar asa de greu.
----4) cum se inchide efectiv o carte de munca? ce inseamna Revisal? care-i faza? cate acte sunt asa de grele de facut pentru a mi se inchide cartea de munca? si pe urma la cine va ramane cartea mea de munca dupa ce va fi inchisa? la firma sau tot la ITM?
Ca vad ca le-am dat celor de la firma o "misiune imposibila" si mie neaparat imi trebuie continuitate si pentru somaj si pentru indemnizatia de crestere copil pe viitor si nu-mi permit sa pierd asa mult timp cu ei. plus ca nu prea am asa mult timp la dispozitie ca sa-mi depun actele pentru somaj ca parca e in termen de 30zile...si totusi..de ce sa ma duc pe ultima suta de metri:O
credeam ca totul va fi simplu dar vad ca nu este asa.
vad ca angajatotul nu-mi da acea adeverinta din diferite motivatii.
pana acum nu mi-a inchis cartea de munca si tot imi promite ca ma baga in somaj.
cum pot afla daca mi-a platit darile la stat? ca cei de la somaj mi-au zis ca la ei se aduc actele dar plata propriu-zisa se face la finante. ma pot eu personal interesa la finante daca mi-au fost platite darile pentru somaj??#-o
deja a devenit o povara cu persoana unde am eu cartea de munca. cum o pot efectiv obliga sa-mi dea odata adeverinta aia ca sa pot intra in somaj?:-/