avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... abrevieri transport maritim CIF,
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

abrevieri transport maritim CIF,

buna ziua,
am importat marfa din China 950usd- plata in avans, transport 625, factura fiind CIF Bucuresti.
marfa a ajuns in portul Koper din Slovenia, ulterior transferata catre Romania-Baneasa, dar am avut supriza la avizare sa mi se imputa plata 582 euro THC/LCL desi pe B/L este specificat
LCL SERVICE CHARGE & DESTINATION CHARGE & D/O fee & cisf FOR ACCOUNT OF CONSIGNEE

FREIGHT PREPAID
place of delivery: Bucharest

va rog spuneti-mi de ce trebuie sa mai platesc acesti bani, deoarece nu gasesc explicatii
Cel mai recent răspuns: alinaemi , utilizator 23:46, 20 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
M-am confruntat cu aceeasi problema ca si initiatoarea topicului totul datorandu-se lipsei de experienta. nAm importat CIF Bucuresti din China si m-am trezit cu THC costs de 650 eur + tva. Inteleg sa astea-s costuri care cad in sarcina cumparatorului la livrare CIF, problema este ca eu nu am stiut de ele de la inceput si nici acum nu am cum sa verific daca suma este sau nu corecta / reala. Pt. ei este simplu, le platesti - iti iei marfa din vama, nu le platesti - nu iei marfannAcum as mai vrea sa mai fac un import din China (alt furnizor) si nu mai vreau sa am surprize. Cum este cel mai sigur sa procedez, sub ce conditie de livrare ? DDU Constanta ? nu mai vreau sa am nimic de platit la ridicarea din vama, sau daca este ceva de plata sa pot stii clar dinainte valoarea si sa pot verifica realitatea sumei. Daca iau iar CIF ma pot trezi cu orice suma ca THC cost fara ca eu sa am vreo posibilitate de a stii daca este corecta sau nu. Este mai bine sa iau DDU si astfel la las furnizorul sa-si verifice aceste costuri ?nnMultumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
alinaemi, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import china oana_gheorghiu oana_gheorghiu Buna seara. Sunt la primul import din China si intampin cateva probleme. Valoare marfii pe factura este de 4235$, insa am primit un e-mail de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta.de curand am facut ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta.De curand am facut o comanda in China pentru un mic utilaj. Acest mic utilaj are 320kg si volum 1,2m.c. si ... (vezi toată discuția)
Clauze in contractu international ceciliuk ceciliuk sc x cu sediul in romania ,deruleaza o afacere foarte profitabila constand in exportul de apa minerala imbuteliata in irak.SC x are ca si singur client in irak ... (vezi toată discuția)