freeelis a scris:
ctynn a scris:
si de ce n-ar fii imperativ ceea ce au stabilit partile in c.i.m. ?
Chiar credeti ca printr-un act juridic se poate deroga de la o norma imperativa?
eu asta sustin!
este ilegal, interzice o norma imperativa " invoiala partilor ".
cel putin o instanta imi sustine opinia.
stiu dar norma imperativa in cazul concedierilor este reglementat de codul muncii sau de legea 168/99?
exista sustineri diferite acceptate de instante.
ctynn a scris:
stiu dar norma imperativa in cazul concedierilor este reglementat de codul muncii sau de legea 168/99?
Codul muncii reprezinta dreptul comun in materie, iar Legea nr.168/1999 reprezinta legea speciala in materia solutionarii conflictelor de munca ... oricum nu vad sensul intrebarii dvs in legatura cu acest subiect.
freeelis a scris:
ctynn a scris:
Codul muncii reprezinta dreptul comun in materie, iar Legea nr.168/1999 reprezinta legea speciala in materia solutionarii conflictelor de munca ... oricum nu vad sensul intrebarii dvs in legatura cu acest subiect.
as sustine opinia dvs. insa asa cum se arata la art. 298 c. mun. acesta a intrat in vigoare cu 01.03.2003 iar legea 168/99 a fost completata in 2001astfel ca se poate considera ca art. 290 c. mun. asteapta inca legea speciala care sa fie aplicata intr-un litigiu de munca ( conflict de munca ) =D>