avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit restant-Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit restant-Executare silita

Buna, sant intr-o situatie dificila si nu stiu ce solutie sa gasesc. In 2006 tatal meu a scos un credit de la o <<BANCA>>, a platit cateva rate dupa care salarul sau s-a miscorat si nu ne-am mai putut permite sa platim pe urma tata a fost sunat de <<FIRMA DE RECUPERARI>> de multiple ori sa plateasca ca daca nu .. .A platit diverse sume (cat si-a putut permite) insa, azi 03.09.2010 m-am trezit cu un stiker galben pe usa: "Astazi 03. 09.2010 ati fost vizitat de un agent de executare silita al societatii <<NUMELE FIRMEI DE RECUPERARI>>.Sunati de urgenta la numarul de telefon ******* (si era complectat cu marker nr de la ap. si numele tatei*".Apartamentul unde locuiesc nu este al tatei,este apartament neantabulat si am contract provizoriu de mana V-C pe el.Ce se poate intampla in continuare,si ce as putea eu face,tinand cont ca bani nu am (sant student,in cautare de loc de munca)
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
anonimu, utilizator
Cel mai recent răspuns: anonimu , utilizator 00:13, 6 Septembrie 2010
Greu de precizat pe situatii ipotetice.
Iata de ce:
a) daca bunicul ar fi vandut apartamentu catre mama dvs., in timp ce mama era casatarita cu tatal, atunci apartamentul ar fi fost bun comun (al mamei) cu tata.
Deci, da, ar fi putut fi executat silit (apart) de banca pentru un credit al tatalui.
b) daca mama ar fi mostenit apt. de la bunicul, atunci nu putea fi executat silit, pentru ca mostenirea este bun propriu al cerui care mosteneste.
Deci nu ar fi putut fi executat.

In ambele situatii, apt. poate fi executata daca mama a girat pentru tatal dvs.

Una peste alta, cata vreme apart nu este al parintilor, ci al dvs.,, nu poate fi executat pentru datoriile lor.
Pentru situatii ipotetice generale, nu stiu ce sa va raspund (raspunsul este strict dependent de detalii exacte, nu de ipoteze).
Daca lucrurile stau altfel decat ne-ati povestit, si vreti pareri, reveniti cu detalii exacte.
"si zice mama ca o semnat si ea ceva pe acel contract de credit --credit de nevoi ,nu garantat cu ipoteca)" asa ati scris mai sus
bun propriu al mamei (cumparat inainte de casatorie sau mostenit indiferent cand) sau comune cu tatal dvs ar putea fi executate silit doar pt ca mama a semnat acel contract (nu avea de ce s-o puna sa semneze decat ca si codebitor sau, mai putin probabil, girant)
pt a sti exact, ar trebui sa cititi acel contract. daca mama nu a semnat vreun angajament cu banca, bunurile sau veniturile ei nu pot fi executate silit, doar ale tatalui.
daca tata detine un bun impreuna cu mama, creditorii acestuia pot cere partajarea bunului in instanta, pt ca partea tatalui sa poata fi executata silit.

in cazul dvs, in care cumparati un imobil de la bunic, banca nu are cum sa se indrepte impotriva acelui ap. daca nu perfectati actele cu bunicul, iar acesta decedeaza, tatal (sau mama, functie de al cui parinte e ) il mosteneste si astfel, poate fi executat (daca mostenitorul e debitor la banca)
Pe contractul de credit la imprumutat e tiparit numele tatei si e semnat de el, intre Imprumutat si co-imprumutat este semnatura mamei dar, nu e trecut numele ei nicaieri in act
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
anonimu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As avea si eu nevoie de o lamurire. chatte chatte Buna ziua! As avea si eu nevoie de o lamurire in legatura cu o problema a tatalui meu. Problema este urmatoarea: acum vreo 3-5 ani maxim, tatal meu a facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune petruionut petruionut Bună,am o nelămurire Mama si tata au locuit într-un apartament moștenit de tată-l meu.Tata a decedat,mama a vândut apartamentul și a cumpărat o casă ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)