avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul spor ore de noapte
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul spor ore de noapte

Modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI).
As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu modul de calcul al sporului de noapte pentru functionari publici(MAI).
Lucrez in ture de 24h si am pe luna 6-8 ture.
In CM se zice ca se acorda "un spor la salariu de minimum 15% din salariul de baza pentru fiecare ora de munca de noapte prestata".
Cum adica pentru fiecare ora de munca??
Pe luna sunt aprox 56 ore de noapte.
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
mocanuarc1, utilizator
Cel mai recent răspuns: mocanuarc1 , utilizator 21:54, 5 Septembrie 2010
Cred ca lucrati in politie, nu in administratie.

In exemplul pe care vi l-am dat angajatul lucreaza 8 ore in intervalul 18,00 si ora 2,00 noaptea. Sau intr-un grafic turnus.
Avand in vedere faptul ca se considera ore de noapte inervalul de la ora 22, la ora 06,00 dimineata, se plateste numai munca depusa in timpul noptii. In exemplul de mai sus de la ora 10,00 seara la ora 2, 00 noaptea cand se termina programul de lucru.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
Darie Tudor, utilizator
Darie Tudor a scris:

Cred ca lucrati in politie, nu in administratie.

In exemplul pe care vi l-am dat angajatul lucreaza 8 ore in intervalul 18,00 si ora 2,00 noaptea. Sau intr-un grafic turnus.
Avand in vedere faptul ca se considera ore de noapte inervalul de la ora 22, la ora 06,00 dimineata, se plateste numai munca depusa in timpul noptii. In exemplul de mai sus de la ora 10,00 seara la ora 2, 00 noaptea cand se termina programul de lucru.
nu cred ca exista loc de munca in care sa se termine programul de lucru la ora 02.00

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore noapte rak0770 rak0770 Un salariat are salariul de incadrare de 700 lei si lucreaza numai de noapte, una da si una nu. Cum aplic sporul de noapte pentru luna martie? Se aplica doar ... (vezi toată discuția)
Acordare spor de tura kumpel kumpel - cum si in ce conditii trebuie sa lucreze un angajat pentru a primi spor de tura15% la salar de incadrare, fata de sporulul de nopate 25% care se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Ore de noapte sau nu dscalin dscalin Buna ziua, ma numesc Calin si lucrez ca ambulantier la SAJ si pina nu demult am lucrat in schimburi de 12x24 acum de la 1 noe, o parte dintre noi lucram in ... (vezi toată discuția)