avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... existã vreo ºansã prin care sã recuperez banii, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

existã vreo ºansã prin care sã recuperez banii, (onorariul) ce l-am platit pe avocat, în situaþia în care acesta nu si-a facut datoria?

Încă s-a simtit ofensat cand i-am spus ca in procesul pentru care a fost angajat nu a facut nimic. Un proces foarte simplu în care trebuia practic sa arate documente (extrase CF), lucru confirmat şi de către acesta. Înclin să cred că a primit bani de la partea adversă, pentru ca se practică. În fond şi la urma urmei şi el e om, şi-i sclipesc ochii cănd vede bani. Problema mea este, dacă din punct de vedere legal pot sa recuperez banii ce i-am dat pentru că nu şi-a respectat contractul. Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: allexandru83 , utilizator 14:50, 8 Septembrie 2010
Sunt curios daca astfel de fenomene se petrec de ce nu ia nimeni nici o masura.
Cine ar fi in masura sa o faca?.
Buna seara.

Parerea mea este ca civilizat si avantajos pentru ambele parti ar fi sa va intelegeti asupra "onorariului".Discutati cu av.dvs. posibilitatea returnarii unei cote din ceea ce ati platit pina acum.Asa ati traversa amindoi "onorabil "acest proces.:luck:

ps...
Silvia este nume...
prenume...Feminin.
FARKAS TRAIAN IOSIF a scris:

Sunt curios daca astfel de fenomene se petrec de ce nu ia nimeni nici o masura.
Cine ar fi in masura sa o faca?.

Stimate domnule Farkas,
Colegul ddo v-a raspuns mai devreme care este procedura. Nu aveti decat sa va puneti ordine in hartii, sa le puneti cap la cap si sa va adresati Decanului Baroului din care avocatul face parte, cu o cerere de restituire a onorariului. "Astfel de fenomene" se petrec si intr-un sens si in altul: avocati care nu isi fac treaba si clienti care nu inteleg de ce rezultatul unui litigiu nu le este favorabil si arunca in carca avocatului intreaga vina.
Cu incheierile de sedinta in fata (pe care va sfatuiesc sa le atasati cererii dumneavoastra de restituire) consilierul raportor va decide daca este sau nu cazul de restituire onorariu ori de sanctionare a avocatului. Deci masuri se iau, cu alte cuvinte, desi dureaza, aceste proceduri se aplica.
FARKAS TRAIAN IOSIF a scris:

Oare nu ar trebui sa fie un model de contract tip

Modelul contractului de asistenta juridica este cuprins in anexa statutului profesiei de avocat.

Ati verificat daca persoana pe care ati angajat-o era intradevar avocat?
Pana a ajunge la instanta, exista o procedura prevazuta in Legea nr.51/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care reglementeaza modul in care, un client considera ca a fost reprezentat incorect de un avocat caruia i s-a platit un onorariu intr-un proces civil/penal incalcand prevederile din contractul de asistenta juridica semnat intre parti, respectivul poate sa-si rezolve problema. Astfel, cel dintai se adreseaza cu o petitie baroului din care face parte avocatul si pune in pagina situatia proband cele sustinute!

Alte discuții în legătură

Reducerea onorariului diana22 diana22 Avand in vedere ca decanul solutioneaza contestatiile privind onorariile, inseamna ca tot el poate dispune reducerea onorariului acordat? sau doar instanta in ... (vezi toată discuția)
Avocat angajat - onorariul delus cont- nesemnat niciun angajment! monatedys monatedys am angajat telefonic un avocat din Bucuresti , pentru a ma reprezenta in un proces si care pina am depus onorariul in contul sau era ff amabil, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Avocat de rea-credinta mariamar mariamar Buna ziua. As dori sa stiu daca un avocat poate sa incaseze banii de la mine fara sa-mi dea chitanta.:( Eu am mers la un avocat sa ma apere la un proces, i-am ... (vezi toată discuția)