avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 12/2007
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 12/2007

Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai exact, sotii trebuie sa aibe fiecare sub 35 ani, sau doar titularul creditului ? Titularul creditului trebuie sa fie si titularul autorizatiei de constructie (viitorul proprietar)?
Practic, am 37 ani, sotia 34 si este titular AC, dar nu poate fi titular de credit pt ca este in concediu crestere copil. Ca familie suntem eligibili pt un credit de max 150000 ron. Intrebarea este : putem beneficia de prevederile legii 12/2007?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alin_schipor , utilizator 13:49, 10 Noiembrie 2008
Se pare ca in Decembrie 2007 s-a modificat din nou Programul naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 51/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 566 din 30 iunie 2006, aprobată cu modificări prin Legea nr. 12/2007, cu modificările şi completările ulterioare.
Beneficiaza de prevederile legii :
- tinerii care au vârsta până în 35 de ani la data depunerii la consiliul local a cererii de subvenţie, însoţită de actele justificative necesare.
Art.3 este modifica , astfel:
De prevederile art. 2 beneficiază o singură dată persoanele fizice care au contractat credite ipotecare pentru construirea unei locuinţe, dacă întrunesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
a) titularul contractului de construire a locuinţei, respectiv membrii familiei acestuia - soţ/soţie şi/sau copii aflaţi în întreţinerea acestuia, nu au deţinut şi nu deţin o locuinţă în proprietate şi nu au primit sprijin de la bugetul de stat sub formă de subvenţii pentru o altă locuinţă;
b) este prima locuinţă pe care o construiesc prin credit ipotecar;
c) deţin un drept real sau de folosinţă asupra terenului pe care se realizează construcţia;
d) construcţia locuinţei se realizează prin antreprenori specializaţi.

Se pare ca este o conditie casatoria.


Multumesc.
Si pentru acordarea concediului de paternitate este casatoria o conditie? Locuiesc impreuna cu tatal copilului, dar vreau sa aman pe cat posibil casatoria si se pare ca pierd multe din drepturile care s-ar acorda.
Elena.
Nu, nu conteaza daca sunteti casatoriti sau nu, concediul e dat pentru ca un parinte sau altul sa-si poata creste copilul. Si trebuie sa faci asta si daca nu esti casatorit, nu? =D>
Salutare tuturor,

Legea asta e gandita cu alte parti ale corpului omenesc, deoarece conditiile sunt greu de indeplinit.

Eu sunt in situatia in care am o casa construita pe un teren cu un credit de nevoi personale cu ipoteca (ipoteca a fost pusa pe un apartament al socriilor).

Hai ca va descriu situatia cu amanunt:

- Credit de nevoie personale cu ipoteca (ipoteca pe alt imobil care nu-mi apartine - > caci altfel nu mai construiam)
- Pamant cumparat cu banii din credit (pe pamant se mai afla o casa, dar e buna doar de demolare (nu am putut pune ipoteca pe ea, caci nici o banca nu o considera buna de ipoteca sau asigurare))
- Casa construita cu firma de constructie
- Autorizatie de constructie
- Casa e la rosu si asteapta intabularea.

Acum, intrebarea mea este daca sunt eligibil pentru subventie sau nu?
Secretara de la primaria comunei, nu a stiut sa-mi raspunda, si m-a sfatuit sa depun un dosar pentru a fi analizat. Asta inseamna niste bani (declaratii notariale, extrase CF, revizuirea planului de constructie, estimare deviz constructie... etc).

Care e parerea D-vs, are rost sa incerc, sau mai bine imi consum energia cu altele decat cu "lupta" cu birocratia si statul care creaza si intretine aceasta birocratie nascatoare de legi ambigue si fara de folos....

Mersi mult
Alin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea15/2003 vs. oug 51/2006 m3lkiade m3lkiade Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea privinta: Daca beneficiez de un teren acordat de primarie prin Legea 15/2003 pt. a construi o locuinta, pot ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 Ionela-livia Ionela-livia buna ziua, Legea 12/2007 (tinerii pana in 35 de ani, vor primii subventii de la stat pentru construirea unei locuinte prin credit ipotecar. Subventia va fi ... (vezi toată discuția)
Legea 12 din 09.01.2007 alex.lupusoru alex.lupusoru Referitor la acesta lege am o intrebare: Casa este pe numele parintilor, este inceputa acum 3 ani, neterminata. Avem pana in 35 ani si dorim sa stim daca se ... (vezi toată discuția)