avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura Orange neachitata in 2001!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura Orange neachitata in 2001!

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o factura neachitata in termen emisa de Orange Romania in 2001 in valoare de 126.18 ron! Aceasta datorie a mea a fost preluata de SC EOS ROMANIA KSI care imi cere sa platesc acum de zece ori mai mult, adica 1262.97ron! Poate aceasta firma sa-mi ceara sa platesc aceasta factura la o valoare de zece ori mai mare dupa atata timp? Exista un termen de prescriere a acestei datorii? Sau cum as putea sa platesc datoria mea initiala de 126.18 ron eventual cu majorari ( majorari care pot ajunge pana la ce suma?), caci suma majorata de 10 ori mi se pare exagerata!
Va multumesc anticipat! Astept o parere de specialitate!
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:29, 26 Ianuarie 2008
Am si eu aceeasi problema asemanatoare cu o fact ORANGE din 2002, dar am apucat sa achit debitul principal.Sunt obligata sa achit si penalizarile? Mentionez ca nu am facut nici un act de recunoastere scris, doar am discutat prin telefon cu un reprezentant al firmei EOS KSI si am primit de la el un email cu instiintarea de plata si cu copii dupa facturile neachitate.In discutiile telefonice (care m-au speriat) am spus ca voi incerca sa achit restanta esalonat in mai multe luni. Am intrebat de unde sunt penalizarile in suma asa de mare si mi-a spus ca sunt prevazute in contractul incheiat cu ORANGE. Va multumesc!
Din pacate nu ati procedat corect.
Din moment ce ati achitat debitul principal, in mod obligatoriu v-ati asumat intreagul debit si implicit si penalitatile care decurg din el. Ati acceptat debitul si penalitatile prin efectuarea platilor.:(
ionutstanciucu a scris:

Din moment ce ati achitat debitul principal, in mod obligatoriu v-ati asumat intreagul debit si implicit si penalitatile care decurg din el. Ati acceptat debitul si penalitatile prin efectuarea platilor.:(

De fapt a procedat corect. Datoria prescrisa exista, insa legea nu il mai sustine pe creditor pentru recuperarea acesteia.
Datoria prescrisa este la latitudinea debitorului daca vrea sa o restituie sau nu. (in cazul de fata eu nu as fi achitat nimic, insa daca un prieten mi-ar fi imprumutat o suma de bani sa-mi cumpar locuinta zicandu-mi: mi-i dai cand vei avea, nu m-as folosi de prescriptie)
abcdeadi a scris:

ionutstanciucu a scris:

De fapt a procedat corect. Datoria prescrisa exista, insa legea nu il mai sustine pe creditor pentru recuperarea acesteia.
Datoria prescrisa este la latitudinea debitorului daca vrea sa o restituie sau nu. (in cazul de fata eu nu as fi achitat nimic, insa daca un prieten mi-ar fi imprumutat o suma de bani sa-mi cumpar locuinta zicandu-mi: mi-i dai cand vei avea, nu m-as folosi de prescriptie)

Se precizeaza undeva ca a achitat in 2002? A achitat ulterior anului 2002 debitul principal. Sa precizeze in ce an a achitat debitul principal si in functie de asta poti spune daca debitul e prescris sau nu. Nu este vina mea ca cei care lanseaza intrebari pe forum nu precizeaza date suficiente pentru ca noi sa oferim un raspuns pertinent.
ionutstanciucu, puntul meu de vedere este identic cu al tau. Doar putin as fi rectificat cuvantul "corect". De fapt corect este sa-si achite debitul chiar daca au trecut "n" ani. Insa eu l-as fi sfatuit sa nu achite suma si sa se bucure de prescriptie, exact cum ai zis si tu.

Alte discuții în legătură

recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Eos ksi romania aby_ aby_ Va rog sa-mi dati si mie un sfat!Am primit o carte postala pe care era un nr de telefon si eram rugata sa sun de urgenta.La exp era un nr de Op si Cp. Am sunat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante ione_la ione_la Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am ... (vezi toată discuția)