avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura Orange neachitata in 2001!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura Orange neachitata in 2001!

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o factura neachitata in termen emisa de Orange Romania in 2001 in valoare de 126.18 ron! Aceasta datorie a mea a fost preluata de SC EOS ROMANIA KSI care imi cere sa platesc acum de zece ori mai mult, adica 1262.97ron! Poate aceasta firma sa-mi ceara sa platesc aceasta factura la o valoare de zece ori mai mare dupa atata timp? Exista un termen de prescriere a acestei datorii? Sau cum as putea sa platesc datoria mea initiala de 126.18 ron eventual cu majorari ( majorari care pot ajunge pana la ce suma?), caci suma majorata de 10 ori mi se pare exagerata!
Va multumesc anticipat! Astept o parere de specialitate!
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 22:29, 26 Ianuarie 2008
Si inca ceva, prietene de la GCA.
Nici nu ma mira raspunsul tau, avand in vedere ca firma in numele careia scrii se ocupa de recuperarea creantelor ptr cei de la Zapp.
Nici nu puteai sa formulezi un altfel de raspuns.;)
ionutstanciucu a scris:

Nici nu ma mira raspunsul tau, avand in vedere ca firma in numele careia scrii se ocupa de recuperarea creantelor ptr cei de la Zapp.

Aveam senzatia ca pe acest forum sunt persoane interesate sa informeze corect pe cei ce pun intrebari si nu doar sa gaseasca solutii juridice pentru a evita respectarea obligatiilor contractuale asumate.
Din pacate, a te bucura de prescriptie nu inseamna intotdeauna corectitudine si de aceea am apreciat ca este moral sa achiti debitul principal, chiar daca este prescris.
Cel ce a pus intrebarea nu a mentionat ca NU a beneficiat de serviciile pe care le-a platit, asa ca, apreciez ca acesta a reactionat conform art.970 c.civ., respectiv "cu buna credinta", chiar daca cu intarziere.
Si mai e ceva: ca sa fim prieteni (asa cum ai scris mai sus) ar trebui sa demonstrezi macar putina "buna credinta" ionutstanciucu, caci doar persoane cu buna-credinta pot fi prietenii mei !
lucian_gca a scris:

ionutstanciucu a scris:

Aveam senzatia ca pe acest forum sunt persoane interesate sa informeze corect pe cei ce pun intrebari si nu doar sa gaseasca solutii juridice pentru a evita respectarea obligatiilor contractuale asumate.
Din pacate, a te bucura de prescriptie nu inseamna intotdeauna corectitudine si de aceea am apreciat ca este moral sa achiti debitul principal, chiar daca este prescris.
Cel ce a pus intrebarea nu a mentionat ca NU a beneficiat de serviciile pe care le-a platit, asa ca, apreciez ca acesta a reactionat conform art.970 c.civ., respectiv "cu buna credinta", chiar daca cu intarziere.
Si mai e ceva: ca sa fim prieteni (asa cum ai scris mai sus) ar trebui sa demonstrezi macar putina "buna credinta" ionutstanciucu, caci doar persoane cu buna-credinta pot fi prietenii mei !

1. Nu mi se pare corect ca cineva sa ameninte o persoana cu represiuni de ordin juridic, profitand de lipsa de cunostinte a celeilalte parti.
2. Expresia "prietene" am folosit-o cu buna-credinta. Si din cate stiu eu, buna-credinta se prezuma pana la proba contrara.:D
3. Omul a formulat o intrebare si astepta sa-l ajutam, nu sa-i oferim raspunsuri de genul datoriilor morale.
4. Nu vreau sa pomenesc numeroasele cazuri in care eu personal am avut de suferit de pe urma serviciilor de telefonie mobila si fixa, datorita deficientelor de functionare si te asigur ca nimeni nu a venit la mine sa-mi zica: "Datorita deficientelor tehnice din ultima luna, pe care ni le asumam in totalitate asemenea unui cocontractant de buna-credinta, factura dumneavoastra este cu 3 euro/usd mai mica in aceasta luna". Cand o sa se ajunga la gradul acesta de civilizatie si de respect fata de clienti, atunci o sa consider ca intr-adevar, in Romania s-a intamplat ceva pozitiv.
5. Este ultimul meu raspuns legat de acest subiect, ptr ca nu doresc sa intru in polemica cu nimeni.
Buna
Ei uite si eu hop in kkt. as dori si eu sa primesc un sfat daca se poate cat se poate de repede in legatura cu o factura la Orange de la sf lui 2004 si posibil ian 2005. Ce se intampla trebuia sa recuperez nsite bani de la cineva si am tot dat la telefoane in starinatate si am luat plasa , factura mi-a crescut n-am mai reusit sa o achit si asa uite imi trimit baietii de la EOS KSI de cateva luni scrisori iar acuma de vreo luna am primit o instintare de la un birou de avocatura din cluj care ma invita la conciliere directa. In caz ca nu ma prezint etc urmeaza sa ma actioneze in judecata etc.. . Si cam pe maine ar trebui sa ma prezint la avocat, nu i-am sunat , n-am facut nimic in privinta asta ca sa le dau de stire intr-un fel ca achit sau nu. Vreau sa stiu daca datoria mea s-a prescris caci 3 ani au trecut doar acumin dec sau acum in ian. nu-mi aduc aminte exact sau nu daca cumva EOS KSI pot sa-mi amane prescrierea datoriei ). Daca se poate stiu ca e pe ultima suta de metri as dori un raspuns... Cei de la EOS au ncumparat creanta de la alta firma IFN NEXT CAPITAL...
Buna
Ei uite si eu hop in kkt. As dori sa-mi primesc si eu un sfat daca se poate cat se poate de repede in legatura cu o factura la Orange de la sf lui 2004 si posibil ian 2005. Ce se intampla trebuia sa recuperez nsite bani de la cineva si am tot dat la telefoane in starinatate si am luat plasa , factura mi-a crescut n-am mai reusit sa o achit si asa uite imi trimit baietii de la EOS KSI de cateva luni scrisori iar acuma de vreo luna am primit o instintare de la un birou de avocatura din cluj care ma invita la conciliere directa. In caz ca nu am prezint etc urmeaza sa ma actioneze in judecata etc.. . Si cam pe maine ar trebui sa ma prezint la avocat, nu i-am sunat , n-am facut nimic in privinta asta ca sa le dau de stire intr-un fel ca achit sau nu. Vreau sa stiu daca datoria mea s-a prescris caci 3 ani au trecut doar acum in dec sau in ian. nu-mi aduc aminte exact sau nu daca cumva EOS KSI pot opri asta( sa-mi fie prescrisa datoria ). Daca se poate stiu ca e pe ultima suta de metri as dori un raspuns...

Alte discuții în legătură

recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Eos ksi romania aby_ aby_ Va rog sa-mi dati si mie un sfat!Am primit o carte postala pe care era un nr de telefon si eram rugata sa sun de urgenta.La exp era un nr de Op si Cp. Am sunat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante ione_la ione_la Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am ... (vezi toată discuția)