avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura ptr. obtinerea in instanta a unei Incheieri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura ptr. obtinerea in instanta a unei Incheieri ptr. notarea interdictie de instrainare

Am pe rol o actiune avand ca obiect "hotarare care sa tina loc de act autentic".
Paratul ameninta continuu reclamantul ca nu apuca sa se judece ptr. a obtine aceasta HJ intrucat el deja a gasit un cumparator si ca va vinde imobilul in litigiu.
Sunt in dilema: pot cere instantei de judecata care are acest dosar pe rol sa se pronunte printr-o incheiere asupra unei cereri prin care reclamantul solicita notarea interdictiei de instrainare pana la obtinerea unei HJ sau introduc o cerere separata de acest dosar?
:coffee:
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:17, 12 Septembrie 2010
e o discutie aici..pt ca interdictia/sanctiunea nulitatii instarinarii prevazuta de legea 54 viza dreptul in litigiu, insa aici e vb de un antecontract...creanta... fara consimtamant realizat pe vanzare efectiva ..si depinde..
ar trebui draguta de Irina S sa furnizeze detalii, altfel:D
themis a scris:

Nu am stiinta de existenta vreunui act normativ care sa instituie o astfel de interdictie.

Ordinul nr.633/2006, pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a BCF.
Art.42 (1) : " Notarea poate avea ca obiect consemnarea unor fapte si drepturi personale, a litigiilor referitoare la drepturile reale asupra imobilelor si alte inscrieri cu caracter temporar in legatura cu imobilul.
(2) In aceasta categorie pot fi enumerate:
................
h) interdictia de instrainare sau grevare a imobilului, precum si modalitatile interdictiei de stramutare sau grevare;..."
Eu faceam referire la faptul ca simpla notare a actiunii in CF nu are ca efect indisponibilizarea bunului. E altceva.

Incercati o cerere de ordonanta presedintiala. O actiune distincta de cea de fond. Solicitati instantei (ca masura provizorie, care nu afecteaza fondul dar care va poate proteja dreptul) inscrierea unei interdictii de instrainare pana la solitionarea litigiului pe fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictia de instrainare mariovoi mariovoi in ce baza se poate nota interdictia de instrainare in cartea funciara,cu ce acte? (vezi toată discuția)
Interdictia de instrainare. procedura Irina S. Irina S. Actiune in instanta prin care cer pronuntarea unui HJ care sa tina loc de act autentic. Pana la solutionare voi nota litigiul in CF Dar asta nu ma protejeaza ... (vezi toată discuția)
Dreptul meu de proprietate.... florib florib ..buna ziua.Am o problema si vas ruga frumos sami raspundeti .Am obtinut un apartament cu 2 camere de la un verisor,cu act de vanzare cumparare,dar cu o ... (vezi toată discuția)