avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Datoria civica de a merge la vot
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Datoria civica de a merge la vot

Datoria civica de a merge la vot sau de a participa in sectiile de votare, cat la moda e? cine mai face asta? impresii? sfaturi in cazul secund ? :D B-)
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:32, 25 Iulie 2009
calinbejinar a scris:

datorie civica.. doar noi, alegatorii avem datorii. cei alesi.. ei, odata incheiata campania electorala, nu mai au. m-am saturat de datorii. merg la vot daca vreau. dar nu voi merge nici la europarlamentare si la cele din noiembrie pentru ca nu am ce sa votez. oricum, nu conteaza. marturie alegerile parlamentare din 2008.

Exact.
Datoriile se pare ca sunt doar pentru oamenii obisnuiti, inclusiv datoriile civice.Raspunderea pentru actuala clasa politica se pare ca ar fi tot a cetatenilor, pt ca nu se duc la vot, caci daca ar vota , chiar ar avea de unde alege si ar putea schimba ceva (ironia).
Iar dreptul de a comenta il are orice cetatean care plateste impozite, indiferent ca se duce sau nu la vot, asta pentru cei care sustin contrariul.
mbianca a scris:
.....Iar dreptul de a comenta il are orice cetatean care plateste impozite, indiferent ca se duce sau nu la vot, asta pentru cei care sustin contrariul.

Da, dar comenteaza ce a ales altul. E ca si cum ai huidui din tribuna, dar ia, intra pe teren si joaca, sa te confrunti la randul tau cu huiduielile celorlati, ca cineva trebuie sa joace, ca sa zic asa.
Alt exemplu: un comerciant se duce in piata, isi pune marfa pe taraba si asteapta sa vina musteriii. Si astia nu vin. La sfarsitul zilei isi va spune ca ceva s-a intamplat, ca a avut ghinion. Daca insa prin fata tarabei se perinda zeci de oameni, il intreaba de pret, ii pipaie marfa, dau din cap dezaprobator si pleaca mai departe....negustorul nostru ar simti ca nu ghinionul nu i-a vandut marfa, ci ceva care tine de el, de felul in care intelege sa-si negocieze produsul.
Parerea mea e ca trebuie sa te duci la vot chiar si daca nu ai pe cine alege si sa scrii pe buletin NU peste toti.
Atunci cand un candidat este ales de majoritatea din cei veniti la vot care sunt o treime din cei cu drept de vot o sa fie convins ca smecheria cu care si-a condus campania, Dumnezeu sau altceva impalpabil l-a pus in fruntea bucatelor si se va purta ca Voda-n loboda. Daca insa s-ar prezenta toata lumea la vot si el ar fi ales cu 15% fata de urmatorul cu 12% din totalul voturilor, ma gandesc ca un pic, un pic, l-ar pisca constiinta ca e acolo datorita jocului legii, nu dorintei poporului votant.
..................
M-a scos din sarite intotdeauna pretentia celor alesi ca sunt acolo pentru ca asa a votat poporul. E fals. Si ei stiu ca e fals si se poarta cu aroganta fata de toti, raspunzand cu "sic, sic..." facut cu pumn peste pumn noua tuturora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformarea dreptului de a vota in obligatia de a vota – ati sustine un proiect legislativ in acest sens? Ares-3 Ares-3 Sustin cu toata convingerea o initiativa legislativa care sa duca la transformarea dreptului de a vota in obligatia de a vota: ... (vezi toată discuția)
Angajare... ch_mi ch_mi Buna ziua.Am aplicat la un job la forta civica pt observator la alegeri pe 7 iulie dc am inteles bine,am primit ca raspuns un formular in care trebuie sa trec ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)