avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa-mi pierd apartamentul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa-mi pierd apartamentul?

Am cumparat (cash nu prin banca) un apartament care nu este inca pe numele meu pentru ca dezvoltatorul a luat imprumut de la banca si a garantat cu imobilul/terenul. Mi s-a zis (multumesc ynocentta) ca trebuie sa notific dezvoltatorul cu termen cu obligatia a ma pune in drepturi.

1. Cum fac asta? Nu detin cunostintele de specialitate si nu stiu cum se procedeaza, insa m-as bucura daca m-ar putea ajuta cineva.

2. Ce pot sa mai fac ca sa nu am probleme cu banca? (daca dezvoltatorul nu plateste creditul pot sa-mi pierd apartamentul?). Pana acum am doar un antecontract de vanzare-cumparare. Sa notific si banca cumva?
Cel mai recent răspuns: sebisibiu , utilizator 00:52, 1 Mai 2011
Este persoana juridica.
La inceput asa a fost ca intr-o luna imobilul va fi pe numele meu si nu am stiut despre situatia cu banca. De atunci au trecut aproape 2 ani.
Dar in ce stadiu se afla blocul?
Daca in doar o luna blocul era finalizat trebuie sa fie in faza terminala...dupa cu ar parea sa rezulte din ceea ce ziceti...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dar in ce stadiu se afla blocul?
Daca in doar o luna blocul era finalizat trebuie sa fie in faza terminala...dupa cu ar parea sa rezulte din ceea ce ziceti...


Revin la acest subiect pt ca inca nu am realizat nimic. Blocul/apartamentul a fost finalizat cat l-am cumparat (adica de 2 ani).

Dezvoltatorul este persoana juridica si mai are si alte afaceri. Am fost deja la un avocat care nu m-a ajutat. Azi am aflat ca dezvoltatorul mai are 3 luni sa-si plateasca datoriile la banca. Din valoarea apartamentului el a platit 30%, deci mai are 70% de platit.

De atunci am primit factura si chitanta de la el. Mai suntem 3 (din 12) din bloc in aceasta situatie. Sa il dam in judecata?
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
sebisibiu, utilizator
chiar nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament nou ipotecat in favoarea finantatorilor mirceas88 mirceas88 Buna ziua, Sunt in situatia in care trebuie sa ma deci daca semnez un antecontract pt un apartament nou, in constructie, asa cum este propus documentul sau ... (vezi toată discuția)