Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

IMPOZIT 16% pentru tranzactii imobiliare din 2008?

Buna ziua tuturor forumistilor!

Ma gasesc in urmatoarea situatie: am identificat un teren langa Bucuresti (intravilan), la incredibilul pret de 47 euro/mp (deh... :P) . Proprietarul actual o sa imi devina vecin. Ideea este ca eu i-am propus sa facem antecontract la notariat, sa ii dau o parte din suma (cam 40%) si restul in maxim 4 luni. Omul a fost de acord dar a ridicat urmatoarea problema: a auzit (nu stiu sursele) si i-a fost confirmat la un notar in Buftea faptul ca din 2008 pentru tranzanctii imobiliare se va plati 16% impozit si ca si legea constructiilor va suferi modificari substantiale (deschidere minima la strada etc etc).

DUPA 3 zile de cautat pe net, am si eu o intrebare legitima: STIE CINEVA CEVA DE GENUL ASTA?

Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Alex
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 16:13, 29 Noiembrie 2007
Nu e modificat impozitul la transferul proprietatilor imobiliare, regula e aceeasi "pana in 3 ani si dupa 3 ani", de la 01.01.08 sunt modificari in ceea ce priveste TVA-ul la transzctiile privind proprietatile imobiliare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract cu vicii tango31 tango31 Prin intermediul unei agentii imobiliare mi-a fost mijlocitä cumpärarea unei case.Obiectul ce mi-a fost prezentat se compune din casa propriu zisä si ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa construita pe teren extravilan! aydinmihaela aydinmihaela Buna ziua! As avea si eu nevoie de sfatul unui expert! In anul 2008 am achizitionat 500 mp teren extravilan intr-o zona de deal. Apoi am mers la Primaria de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament prin procura avril_dor avril_dor Vrem sa cumparam un apartament pe care dorim sa-l vindem tot anul acesta, speram noi in profit. Agentul imobiliar ne-a propus un artificiu prin care sa evitam ... (vezi toată discuția)