avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PLECARE DEFINITIVA FARA SEMNATURA TATALUI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PLECARE DEFINITIVA FARA SEMNATURA TATALUI

Buna

am incredintarea minor,dar din pacate pentru viza definitiva de plecare din tara ni s-a cerut acordul tatalui.Daca tatal nu este in tara aparind doar din cind in cind in viata copilului,cum se poate obtine ceva asemanator acordului? Ni s-a spus la ambasada ca o hotarire judecatoreasca,ce tine loc semnaturii tatalui. Stie cineva despre ce este vorba?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Irina Tutuianu , Avocat 23:06, 20 Octombrie 2008
In acest caz, aveti nevoie de semnatura celuilalt parinte de a putea iesi din tara cu copilul.
Daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorului, puteti parasi tara cu el fara vreo alta incuviintare a celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emigrare cu copil minor incredintat dausioana dausioana sunt divortata si prin sentinta definitiva si irevocabila mi s-a incredintat minorul de 4 anisori.intrebarea mea este daca pt a pleca in sua definitiv cu ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)
dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)