avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision de administrare a creditului...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision de administrare a creditului...

Astazi am fost chemata sa semnez actul aditional la contratul de credit initial cf ord 50/2010. In acest act aditional exista in continuare "comisionul de administrare a creditului care reprezinta costul cu intretinerea si administrarea creditului si va fi platit de catre Imprumutat lunar, odata cu rambursarea ratelor de credit conform graficului de rambursare". In contractul initial acest comision era stabilit printr-un procent (0.4% stabilit la valoare soldului creditului). Acum se stabileste o formula de calcul... prin care .... surpriza ... conform graficului de rambursare.... ecesta este mai mare decat in contractul initial. Este legal? Cum pot rezolva aceasta problema? Mentionez ca actul aditional nu l-am semnat, decat l-am ridicat pentru a ma documenta asupra celor scrise.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 19:43, 3 Octombrie 2010
in primul rand ar trebui sa obtineti un raspuns si apoi sa mergeti la Protectia consumatorului.La ce banca ati luat creditul?Deja s-au format grupuri pe net in functie de banca de l a care s-a luat cereditul,ti[ul de credit si actioneaza in acomun.
Dna av.Larisa,stiu ca nu e permis pe forum sa se treaca unitatea bancara ,de aceea am sa trec doar initialele UTBank, Sv.
Au trecut peste 15 zile de cand am notificat banca si neavand un raspuns din partea lor,iar de cate ori am trecut pe la ei ,mi-au spus ca in cel mai scurt timp voi primi un raspuns.Asadar am ajuns la UNPC.
A doua notificare facuta la banca a fost de prelungire a semnarii actului aditional-si mi-au zis ca fiind un caz mai special se prelungeste fara probl. dar asta a fost verbal.
Adica eu sunt singura din Sv cu asemenea probl!!!!!!!!!!!!!!
Nu stiu ce sa fac ....sa merg luni la banca sa vad care mai e situatia ?
In cat timp iti dau raspunsul ?
15zile lucratoare sau calendaristice?
Multumesc!
Termenul este de max 30 de zile calendaristice!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision redenumit liviklivik liviklivik care lege spune ca se pot redenumi comisionale, de ex: comisionul de risc/de monitorizare credit se redenumeste in comision de administrare credit (vezi toată discuția)
Recuperare comision risc fix imih imih am un credit personal cu rate lunare fixe in RON exista un comision de risc FIX care a fost inclus in suma de rambursat la momentul initial (adica am luat x ... (vezi toată discuția)
Sfaturi in semnarea actului aditional la bcr simonanicoletapopescu simonanicoletapopescu Am luat un credit de nevoi personale cu dobanda variabila in anul 2006 pe o durata de 10 ani. Pana in prezent am achitat rata a urcat de la 240lei pana la ... (vezi toată discuția)