avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate casa

Parintii mei au o casa care au cumparat-o dupa ca s-au casastorit mai exact la aprox. 3 ani dupa ce m-am nascut (1980). Banii pentru cumpararea casei i-au primit de la bunicii mei (parintii tatalui meu). Inainte de cumpararea casei bunicii mei au facut un act notarial din care reiese cine a dat banii pentru casa (asta in caz ca parintii mei ar fi divortat). Acest act eu nu l-am vazut niciodata dar stiu sigur ca exista, lucru confirmat de parintii mei. In posesia acestui act a intrat o sora a tatalui meu (matusa mea).
Intre timp bunicii au decedat la fel si sora tatalui meu.
Acum , copii surorii tatatlui meu,( fiind in posesia acestui act) pretind ca au dreptul la casa parintilor mei. Precizez ca parintii mei au contract de vanzare cumparare a casei pe numele lor.
Intrebarea mea este: pot acele rude din partea tatalui sa pretinda parte din casa parintilor mei???
Cer parerea unei persoane de specialitate!!!! Ce ar trebui sa fac (parintii mei)????
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 07:45, 24 Septembrie 2010
Verisorii dvs. pot pretinde orice, insa este putin probabil ca pot obtine parte din casa, in situatia descrisa.
In cel mai rau caz (dupa procese, evaluari etc) se poate ca varisorii sa obtina o parte din banii care au fost donati de bunici tatalui dvs.

Cu privire la pretentiile verisorilor, parintii nu ar trebui sa faca nimic. Asteptati sa vedeti ce fac ei, si apoi vor vedea (acum sunt doar amenintari si presupuneri prea vagi ca sa va pteti apara. cand aveti un demers concret, altfel se poate discuta - eu as crede ca nu veti avea...)
Ca recomandare generala insa, ar trebui dezbatute sccesiunile (facuta mostenirea) dupa bunici, intre tatal dvs. si copii sorei lui. Trebuie facute odata si odata, si decesul matusii este o buna ocazie pentru "imparteala" definitiva.

ps Doar o curiozitatea: stiti ca bunicii dvs. sa fi donat ceva de valoare mai consistenta (casa, bani de casa) matusii dvs.? (unii parinti mai fac asa ceva, ce au dat fiicei dau si baiatului, sau invers). Daca ar fi asa, ati avea un "contraargument moral" asupra verilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere mostenire io_Aky io_Aky Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si sper ca am postat la sectiunea corecta, si ma adresez cui trebuie. Nici nu stiu de unde sa incep povestea mea, ca ... (vezi toată discuția)
Acte pt casa...mostenire Cimpoi Cimpoi Parintii mei au casa cumparata de catre bunicii mei si actele sunt facute pe bunici, unul dintre bunici a decedat.acuma eu as vrea sa fac actele pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie cu probleme cristi_mre cristi_mre Buna. Am primit, prin donatie, o casa la tara. Era casa bunicilor. In urma succesiunii succesive, mama, unchiul si matusa, mi-au donat cotele lor din ... (vezi toată discuția)